Αρχική iHunt.gr Ταισμα ελαφιων απο το Κ.Σ. Αχαρνων

Ταισμα ελαφιων απο το Κ.Σ. Αχαρνων

από iHunt Team
parnitha

demobanner

 

ΤΑΪΣΜΑ ΕΛΑΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Για ακόμα μια φορά Κυνηγετικός Σύλλογος Αχαρνών μερίμνησε για το τάισμα των ελαφιών της Πάρνηθας. Ιδιαιτέρως μετά τον αφανισμό των δύο τρίτων του πυρήνα του Δρυμού από τη καταστροφική πυρκαγιά το 2007, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αχαρνών παρέδωσε στο Δασαρχείο Πάρνηθας διακόσιες μπάλες τριφύλλι τροφή για τα ελάφια της Πάρνηθας και θα ακολουθήσει παράδοση καρπού για ρίψη.

Οι κυνηγοί γνώστες της υπαίθρου, την οποία βιώνουν από την ενασχόληση τους με το κυνήγι, με στοχευμένες παρεμβάσεις προσπαθούν να βοηθήσουν την πανίδα να ανακάμψει, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν αρνητικές συνθήκες για την επιβίωση της. Πάντα με χρήματα που δαπανούν από το υστέρημα τους, εν αντιθέσει με κάποιους επιδοτούμενους προστάτες της φύσης που λαμβάνουν χρήματα για περιβαλλοντολογικές δράσεις των οποίων τα αποτελέσματα σπάνια μαθαίνουμε και βλέπουμε. 

Τα ελάφια της Πάρνηθας των οποίων ο πληθυσμός έχει αυξηθεί και με τη συρρίκνωση του βιοτόπου που τα φιλοξενούσε, στην προσπάθεια αναζήτησης τροφής προκαλούν ζημιές. Ειδικά στις αναδασώσεις και κυρίως στη μαύρη πεύκη αλλά και σε καλλιέργειες κατοίκων των γύρω Δήμων, αφού στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν τροφή μπαίνουν ακόμα και σε αυλές των σπιτιών. 

«Το μείζον θέμα είναι ότι ο χώρος δεν επαρκεί για τα ελάφια», τονίζει ο δασάρχης Πάρνηθας και έχει δίκιο. Είναι κοινά αποδεκτό ότι χρειάζονται διαχειριστικά μέτρα για να σωθούν τα ζώα αλλά και για να ανακάμψει η χλωρίδα της Πάρνηθας, και τα δενδρύλλια που έχουν φυτευτεί. Η απόφαση να μεταφερθούν άτομα ελαφιών σε άλλες περιοχές, είναι σωστή αρκεί να μην συνοδεύετε από απαγορεύσεις κυνηγίου, << δεν επιτρέπετε το κυνήγι ελαφιού πουθενά στην Ελλάδα>> γιατί όπου δεν υπάρχουν κυνηγοί υπάρχουν επαγγελματίες λαθροθήρες, και αυτό το βιώσαμε στις ευρύτερες περιοχές γύρω από την Πάρνηθα.

Εμείς σαν σύλλογος θα βοηθήσουμε και θα στηρίξουμε τα όποια διαχειριστικά μέτρα παρθούν τα οποία φυσικά θα πρέπει να συνάδουν με τις επιστημονικές μελέτες και εμπειρίες οι οποίες εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα των ειδών και την διατήρηση της θήρας. Η θήρα σήμερα με τον τρόπο που ασκείτε αναγνωρίζεται διεθνώς από την επιστημονική κοινότητα και τους περιβαλλοντολόγους ότι λειτουργεί ως μέτρο διαχείρισης των πληθυσμών, και είναι μέρος της λύσης των προβλημάτων της βιοποικιλότητας.

Ακόμα και μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν εκφραστεί απόψεις όπως: «αν θέλετε να σώσετε μια περιοχή δώστε την στους κυνηγούς».

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 31 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΤΚ 136 74 – ΤΗΛ./FAX. 210 2463256
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΦΥΛΗΣ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

4 σχόλια

Judge Dredd 30 Οκτωβρίου, 2012 - 20:45

Σε ποιές μελέτες και

Σε ποιές μελέτες και καταμετρήσεις έχει στηριχτεί η άποψή σας ότι ο χώρος της Πάρνηθας δεν επαρκεί για τα ελάφια που έχουν αυξηθεί; Τα έχετε μετρήσει εσείς ή ο κος Δασάρχης; Το γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο είδος χαρακτηρίζεται ως κρισίμως κινδυνεύον και αν ποτέ υπάρξουν οι προϋποθέσεις να μεταφερθούν κάποια άτομα θα γίνει για την αναπαραγωγή και όχι για τη θήρευσή τους; Παρακάτω μας λέτε ότι θα πρέπει να τα κυνηγούν νόμιμα οι κυνηγοί για να εκλείψουν οι λαθροθήρες; Να αφεθεί δηλ. Ο έλεγχος και η διαχείριση ενός απειλούμενου είδους στους κυνηγετικούς συλλόγους; Αυτό θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Προφανώς το κοινό στο οποίο απευθύνεστε και το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ελέγχετε, κρίνει ως σοβαρά αυτά που γράφετε. Τόσο σοβαρά όσο και η πληροφορία ότι τα ελάφια στην Πάρνηθα υπερδιπλασιάστηκαν και προκαλούν καταστροφές.

bekatsas_a 31 Οκτωβρίου, 2012 - 06:00

Δικαστη Ντρεντ εγω ειμαι ο

Δικαστη Ντρεντ εγω ειμαι ο Stallone. Ετσι εετε μαθει εσεις οι οικολογουντες. Να κρυβεστε….Βαλε το ονοματακι σου να σου απαντησω σε οτι θελεις….Αλλα δεν εχεις κοτσια γιατι λες μπαρουφες….Δικαστη…Ξερω…..θα με κοψουν απο το site αλλα δεν πειραζει….

admin 31 Οκτωβρίου, 2012 - 11:40

Θα πρότεινα να πέσουν οι

Θα πρότεινα να πέσουν οι τόνοι και αν θέλετε να είστε αξιόπιστοι βάλτε ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ τα πραγματικά σας ονόματα.

ΜΑΝΟΣ 1 Νοεμβρίου, 2012 - 19:29

 

 

Καλησπέρα.

 

Νομίζω ότι ξέρω αρκετά καλά ελληνικά, και διαβάζοντας την ανακοίνωση δεν βλέπω πουθενά να ζητάνε οι άνθρωποι το κυνήγι του ελαφιού.

Τώρα αν ένας πληθυσμός είναι μεγάλος σε σχέση με το βιότοπο τους το δείχνουν μόνα τους τα ζώα με την συμπεριφορά τους, ήδη τις νύχτες κατεβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές σε αναζήτηση τροφής αν η Πάρνηθα σκεπαστεί με χιόνια που θα φτάσουν για να βρουν τροφή και ποιος θα φροντίσει για την ασφάλεια τους;;;; οι σαλονατοι οικολόγοι.;;;;

Όσο για τις ανακρίβειες περί παγκόσμιας πρωτοτυπίας δυστυχώς ισχύει το <<η υμημαθια είναι χειρότερη από την αμάθεια>>.

Αυτά τα λίγα για τον φίλο Judge Dredd

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα