Αρχική iHunt.gr Τα γεράκια του Κρεμλίνου: Τα πουλιά που φυλάσσουν την «καρδιά» της ρωσικής κυβέρνησης

Τα γεράκια του Κρεμλίνου: Τα πουλιά που φυλάσσουν την «καρδιά» της ρωσικής κυβέρνησης

από iHunt Team
gerakia

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η «Άλφα», ο «Φίλια» και οι άλλοι φρουροί.
 
Όταν ακούει κανείς «τα γεράκια του Κρεμλίνου» το μυαλό μάλλον πάει σε καμιά μονάδα ειδικών δυνάμεων, κάποια εξαιρετικά επικίνδυνη μυστική υπηρεσία που λογοδοτεί μόνο στον Πούτιν κ.α.- ωστόσο ο τίτλος που δίνει το AFP στο θέμα του είναι μάλλον κυριολεκτικός, καθώς έχει όντως να κάνει με αρπακτικά πτηνά που προστατεύουν το Κρεμλίνο από άλλα, ανεπιθύμητα πουλιά.
 
Η ειδική αυτή ομάδα, που δημιουργήθηκε το 1984, περιλαμβάνει διάφορα ήδη γερακιών και άλλων αρπακτικών- μεταξύ των οποίων η επιβλητική «Άλφα» και ο «Φίλια», ένας πραγματικός, αθόρυβος κυνηγός της νύχτας- και έχει ως αποστολή να τρομάζει και να διώχνει πουλιά που μπορούν να προκαλέσουν ζημιές και να λερώσουν τους τρούλους του Κρεμλίνου- το οποίο, υπενθυμίζεται, αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
 
 

 
Στο μακρινό παρελθόν, οι φρουροί του Κρεμλίνου πυροβολούσαν τα πουλιά (κυρίως κοράκια), και αργότερα δοκιμάστηκε η εκδίωξή τους με ηχογραφημένα κρωξίματα αρπακτικών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Εν τέλει, κατέληξαν στο σμήνος των αρπακτικών, που αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό, με αποτέλεσμα τα πουλιά να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι του Κρεμλίνου, εκπαιδευόμενα για μήνες πριν αναλάβουν καθήκοντα.

Πηγή : Huffpost


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα