Αρχική iHunt.gr Τα καλωδια ρευματος βοηθουν τα κορακια να εξαπλωθουν

Τα καλωδια ρευματος βοηθουν τα κορακια να εξαπλωθουν

από iHunt Team
Raven

demobanner

Τα καλώδια ρεύματος χρησιμοποιούν τα κοράκια για να κατακτήσουν νέα εδάφη στις δυτικές ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα έρευνα.
 
Και παρά το γεγονός ότι τα καλώδια εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για τα πουλιά, εκείνα μέχρι στιγμής εκείνα τα καταφέρνουν μια χαρά.
 
«Ίσως είναι αρκετά έξυπνα ώστε να γνωρίζουν πως δεν πρέπει να αγγίξουν ένα συγκεκριμένο καλώδιο», δήλωσε στο BBC η Kristy Howe από το πανεπιστήμιο του Αϊντάχο, επικεφαλής της μελέτης.
 
Ανεξαρτήτως με το αν η εξυπνάδα τους ή άλλοι παράγοντες κρατούν τα κοράκια ασφαλή, η θέα που έχουν όταν κάθονται στους πυλώνες ρεύματος οδηγεί στον αφανισμό άλλα είδη.
 
Τα κοράκια τρέφονται με αυγά και νεοσσούς απειλούμενων πτηνών και χελωνών. Η πλεονεκτική θέση που έχουν όταν κάθονται στα καλώδια διευκολύνει πολύ τις επιθέσεις τους.
 
Όπως προέκυψε από τη μελέτη, σε ποσοστό 58% τα κοράκια φτιάχνουν τις φωλιές τους σε πυλώνες ρεύματος που βρίσκονται σε εκτάσεις του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας στο δυτικό Αϊντάχο.
 
Σε μικρότερο ποσοστό, περίπου 14%, τα κοράκια φτιάχνουν τη φωλιά τους σε άλλες υποδομές, ενώ σε ποσοστό 19% φτιάχνουν τη φωλιά τους στα δέντρα.
 
Έτσι, οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η ανάπτυξη υποδομών στα οικοσυστήματα ευθύνεται σημαντικά για την αύξηση του πληθυσμού των κορακιών κατά 300% τα τελευταία 40 χρόνια.
 
Πηγή : econewsPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα