Αρχική iHunt.gr Τα κουτάβια-υβρίδια σκύλου και λύκου προκαλούν διχασμό

Τα κουτάβια-υβρίδια σκύλου και λύκου προκαλούν διχασμό

από iHunt Team
5af6dc7285adf50a87a4dd31b8a1fcb3

demobanner

Το συμβουλευτικό όργανο της Γερμανίας για τη διαχείριση λύκων ανακοίνωσε πως θέλει να σκοτώσει τα 6 υβρίδια λύκου και σκύλου που εντοπίστηκαν στην άγρια φύση στη Γερμανία, αλλά η απόφαση έχει προκαλέσει διχασμό. Το DBBW, ομοσπονδιακό γραφείο της Γερμανίας που επιβλέπει ζητήματα που σχετίζονται με λύκους, δήλωσε ότι τα έξι κουτάβια τα οποία προέρχονται από διασταύρωση λαμπραντόρ και λύκου αποτελούν κίνδυνο για την γονιδιακή ισορροπία του ευρύτερου πληθυσμού λύκων.   Οι ειδικοί ζητούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να σκοτώσει τα κουτάβια πριν φτάσουν σε σεξουαλική ωριμότητα. Τα μαύρα κουτάβια ταυτοποιήθηκαν με κάμερας στη ζώνη αποκατάστασης λύκων της Θουριγγίας, κοντά στη στρατιωτική βάση Ohrdruf. Το υπουργείο εξακολουθεί να εξετάζει τις επιλογές του, αλλά είπε ότι τα πέντε μηνών υβρίδια θα μπορούσαν να γλιτώσουν την εκτέλεση. Το ενδεχόμενο να τα σκοτώσουν έχει προκαλέσει κατακραυγή σε ομάδες φιλόζωων στη Γερμανία. Η καμπάνια για τη διάσωσή τους έχει συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές και ζητά να στειρωθούν τα κουτάβια ή στη χειρότερη περίπτωση να μεταφερθούν σε κάποιο καταφύγιο. 

 Καρέ από το βίντεο που κατάγραψε τα κουτάβια με τη μητέρα τους στο δάσος   Οι κυνηγοί, που δεν έχουν ακόμη επιφορτιστεί με την αποστολή να τα εντοπίσουν και να τα σκοτώσουν λαμβάνουν ήδη ανώνυμες απειλές.   

Η οργάνωση δικαιωμάτων των ζώων PETA είπε ότι τα να πυροβοληθούν τα ζώα δεν είναι κάτι συμβατό με τη νομοθεσία περί ζώων. Ωστόσο υπάρχουν και οργανώσεις που υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει άλλη λύση καθώς δηλώνουν πως η απειλή είναι σοβαρή και εκφράζουν φόβους ότι θα δημιουργηθεί ένας ζωολογικός κήπος με υβρίδια.   Η NABU, η μεγαλύτερη ομάδα διατήρησης στη Γερμανία, δήλωσε ότι η διατήρηση τέτοιων ζώων σε καταφύγια είναι προβληματική. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός των επόμενων ημερών. 

Πηγή: www.lifo.grPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα