Αρχική iHunt.gr Τα φίδια ζώνουν την Αυστραλία: Μεγάλη αύξηση των επιθέσεων…VIDEO

Τα φίδια ζώνουν την Αυστραλία: Μεγάλη αύξηση των επιθέσεων…VIDEO

από iHunt Team
fidi-500

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το θερμό καλοκαίρι σε συνδυασμό με την ξηρασία και τις υψηλότατες θερμοκρασίες έχουν οδηγήσει σε μία δραματική αύξηση της δραστηριότητας των ερπετών της Αυστραλίας, καθώς δεκάδες κρούσματα επιθέσεων σε κατοικίδια ζώα, έχουν αναφερθεί στις αρχές.
 
Οι επιστήμονες που ασχολούνται με τη ζωή και τις συνήθιες των ερπετών εξετάζουν σοβαρά την δραματική αύξηση των εμφανίσεων ιοβόλων φιδιών κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ συνιστούν στους ιδιοκτήτες σκυλιών και γατιών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς μόνο μία δόση του δηλητηρίου των φιδιών είναι αρκετή για να σκοτώσει μόλις σε μερικά λεπτά.
 
Η αύξηση των θεάσεων των επικίνδυνων ερπετών χαρακτηρίζεται ως φυσιολογική λόγω των καιρικών συνθηκών, που ευνοούν την αναπαραγωγή αλλά και την εύρεση τροφής από τα φίδια, ενώ οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να αναφέρουν οποιοδήποτε περιστατικό στις ειδικές υπηρεσίες των δήμων της χώρας.
 

SVESTONOF
 
Στην Αυστραλία ευδοκιμούν 8 από τα 10 πιο δηλητηριώδη φίδια του πλανήτη, όπως το ταϊπάν και το φίδι – τίγρης, ενώ μόνο μέσα στο 2016 περίπου 200 περιστατικά επιθέσεων σε κατοικίδια ζώα αναφέρθηκαν στις αρχές.
 
Πηγή: gazzetta.gr


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα