Αρχική » Grid with Sidebar » Τα φυσιγγια του λαγου

Τα φυσιγγια του λαγου

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ο λαγοκυνηγός και ο κυνηγός αγριόχοιρου, είναι οι κυνηγοί που κατά βάση ρίχνουν  τα λιγότερα φυσίγγια σε μια κυνηγετική χρονιά, σε σχέση με τους υπόλοιπους κυνηγούς.  Οι ευκαιρίες που τους δίνονται κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής χρονιάς είναι περιορισμένες , έτσι ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσουν ένα φυσίγγι είναι ο πίνακας δοκιμών.

SVESTONOF

 

Οι συνδυασμοί όπλου, τσοκ και φυσιγγιού είναι πολλοί και ο καθένας χρησιμοποιεί αυτόν που του αρέσει και με τον οποίο  θεωρεί ότι μπορεί να έχει τις περισσότερες επιτυχίες. Το iHunt απευθύνθηκε σε τρεις λαγοκυνηγούς και ζήτησε τη άποψη τους 

 

Τόλης Πλατής – Κατερίνη

 

Ο Τόλης Πλατής είναι γενικός γραμματέας του κυνηγετικού συλλόγου Κατερίνης και φανατικός λαγοκυνηγός. Κυνηγάει σε αλπικά, περπατώντας αρκετά χιλιόμετρα σε κάθε εξόρμηση μόνο για να φτάσει στον κυνηγότοπο. 

 

Τουφέκι : Δίκανο Αλληλεπίθετο 

Μήκος Κάνης : 66εκ.

Τσοκ : (3* και 1*) ή (2* και 1*) ανάλογα τον κυνηγότοπο

Φυσίγγι: Νο 5 στην κάνη με τα 3* και Νο 3 στην κάνη με το 1*

Σκάγια : 36 γρ

 

Συνήθως, τους περισσότερους λαγούς τους τουφεκάει στα 20 με 25 μέτρα απόσταση.

 

Χρήστος Πισλίνας – Έδεσσα

 

Ο Χρήστος Πισλίνας είναι πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Έδεσσας και είναι αυτό που λέμε μερακλής λαγοκυνηγός. Κυνηγάει αποκλειστικά και μόνο λαγό . Του αρέσει το κυνήγι του λαγού στο βουνό και τον κυνηγάει σε διάφορα υψόμετρα ανάλογα την εποχή.

 

Τουφέκι : Δίκανο Αλληλεπίθετο

Μήκος Κάνης : 66εκ

Τσοκ: (2* και 1*) 

Φυσίγγι: Νο 6 και στις δύο κάνες ή Νο 5 τις πιο κρύες ημέρες 

Σκάγια : 36 γρ

 

Του αρέσει να θηρεύει το λαγό στο σήκωμα και δεν τον τουφεκάει σε αποστάσεις μεγαλύτερες από 25 μέτρα. Ένας από τους βασικότερους λόγους είναι ότι δε θέλει να αφήνει τραυματισμένους λαγούς στο βουνό.

 

Γιώργος Μυκονιάτης

 

Ο Γιώργος Μυκονιάτης είναι ένας εμπειρότατος κυνηγός λαγού και η συζήτηση μαζί του είναι απόλαυση. Απλός και κυρίως πρόθυμος να μεταδώσει τις τεράστιες γνώσεις και την πείρα  που διαθέτει σε αυτό το δύσκολο κυνήγι. Δεν έχει ιδιαίτερη προτίμηση στο που θα κυνηγήσει. Μπορεί να κυνηγήσει από πουρνάρι μέχρι αλπικά με την ίδια ευκολία.

 

Τουφέκι : Καραμπίνα

Μήκος Κάνης : 71εκ

Τσοκ: 1* 

 

Αλπικά

Νο5, Νο3,Νο0

Σκάγια : 42 γρ

 

Δάσος

Νο5, Νο4, Νο3

Σκάγια : 42 γρ

 

Πουρνάρι

Νο5, Νο4, Νο2

Σκάγια : 42 γρ

 

Του αρέσουν τα γρήγορα φυσίγγια (δεν χρησιμοποιεί magnum) και τουφεκάει τους λαγούς μέχρι τα 50 ή 55 μέτρα. Η ατάκα του για τα φυσίγγια “Μου αρέσει να σπάνε τα κόκκαλα”….. Κυνηγάει το λαγό και “καβάλα” στα σκυλιά και με καρτέρι.


ΦΥΣΙΓΓΙΑ BERETTA SPECIAL 34 gr Νο 4, 5, 6, 7, 8, 9

Παντός καιρού και θηράματος. Σταθερά, κατάλληλα για όλες τις καιρικές συνθήκες. Δυνατά, γρήγορα και αποτελεσματικά, δίκαια αποτελούν τα Νο 1 σε πωλήσεις φυσίγγια BERETTA. Επίσης είναι κατάλληλα και για ελαφριά παλιά δίκαννα.

Τύπος κάλυκα: BERETTA, διαμέτρημα: cal 12, μήκος: 70 mm, ύψος μετάλλου: 16 mm, χρώμα: σκούρο πράσινο με πορτοκαλί εκτύπωση (λουλούδι), καψύλιο: 616 FIOCCHI, τύπος πυρίτιδας: CSB1, βύσμα: CHEDITTE, είδος σκαγιών: ημίσκληρα, βάρος γόμωσης σκαγιών: 34 gr, νούμερα που διατίθενται: 4, 5, 6, 7, 8, 9, κλείσιμο φυσιγγίου: αστεροειδές, πιέσεις: 650 bars, ταχύτητα: 410 m/sec, συσκευασία ατομικού κουτιού: 25 φυσίγγια, συσκευασία χαρτοκιβωτίου: 500 φυσίγγια (20 ατομικά κουτιά), χώρα κατασκευής: Ιταλία. Προτεινόμενα θηράματα: πέρδικα, μπεκάτσα, τσίχλα, λαγός, πάπια, φάσσα, φασιανός.


ΦΥΣΙΓΓΙΑ BERETTA EXTREME LONG RANGE 36 gr Νο 3, 4, 5, 6, 7

                      

Τα ΦΥΣΙΓΓΙΑ BERETTA EXTREME LONG RANGE 36 gr με κλειστό συγκεντρωτήρα, πατέντα της BERETTA, προορίζονται για ακραίες καιρικές συνθήκες (δριμύ ψύχος, χιόνι, εξαιρετικά υγρός και ψυχρός καιρός). Έχουν υψηλή πυκνότητα πυρίτιδας, που αμβλύνει στο ελάχιστο την αστάθεια από τις διακυμάνσεις της υγρασίας.

Τύπος κάλυκα: BERETTA, διαμέτρημα: cal 12, μήκος: 70 mm, ύψος μετάλλου: 20 mm, χρώμα: σκούρο πράσινο με μπορντώ εκτύπωση (λουλούδι), καψύλιο: 616 FIOCCHI, τύπος πυρίτιδας: PSB2 SPECIAL ESP, βύσμα: GUALANDI, είδος σκαγιών: ημίσκληρα, βάρος γόμωσης σκαγιών: 36 gr, νούμερα που διατίθενται: 3, 4, 5, 6, 7, κλείσιμο φυσιγγίου: αστεροειδές, πιέσεις: 680 bars, ταχύτητα: 400 m/sec, συσκευασία ατομικού κουτιού: 25 φυσίγγια, συσκευασία χαρτοκιβωτίου: 500 φυσίγγια (20 ατομικά κουτιά), χώρα κατασκευής: Ιταλία. Προτεινόμενα θηράματα: λαγός, παπιά, φάσσα (γενικά «χοντρά» θηράματα), πέρδικα.


ΦΥΣΙΓΓΙΑ BERETTA SEMI MAGNUM LONG RANGE 42 gr Νο 2, 3, 4, 5

Τα ΦΥΣΙΓΓΙΑ BERETTA SEMI MAGNUM LONG RANGE 42 gr με κλειστό συγκεντρωτήρα, πατέντα της BERETTA, θα σας συναρπάσουν με τις μακρινές αποστάσεις που μπορούν να δράσουν. Περιέχουν διβασική πυρίτιδα, κατάλληλη για όλες τις κλιματολογικές συνθήκες.

Για φάσσα, λαγό και υδρόβια θα σας προσφέρουν αλησμόνητες συγκινήσεις. Τύπος κάλυκα: BERETTA, διαμέτρημα: cal 12, μήκος: 70 mm, ύψος μετάλλου: 20 mm, χρώμα: σκούρο πράσινο με σκούρο γκρι εκτύπωση (λουλούδι), καψύλιο: 616 FIOCCHI, τύπος πυρίτιδας: TECNA, είδος σκαγιών: ημίσκληρα, βάρος γόμωσης σκαγιών: 42 gr, νούμερα που διατίθενται: 2, 3, 4, 5, κλείσιμο φυσιγγίου: αστεροειδές, πιέσεις: 700 bars, ταχύτητα: 400 m/sec, συσκευασία ατομικού κουτιού: 25 φυσίγγια, συσκευασία χαρτοκιβωτίου: 500 φυσίγγια (20 ατομικά κουτιά), χώρα κατασκευής: Ιταλία. Προτεινόμενα θηράματα: φάσσα, λαγός, υδρόβια.

Διαβάστε περισσότερα για τα φυσίγγια BERETTA


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ