Αρχική iHunt.gr Τεράστιες οι καταστροφές από τους αγριόχοιρους! Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στον Έβρο

Τεράστιες οι καταστροφές από τους αγριόχοιρους! Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στον Έβρο

από iHunt Team

demobannerΈντονο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αγρότες σε χωριά του Έβρου από τα αγριογούρουνα που κάνουν καταστροφικές επιδρομές σε καλλιέργειες.

Ο κ. Παναγιώτης Χατζηλούδης από το Κουφόβουνο περιγράφει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας την εμπειρία που έχει στις δικές του καλλιέργειες.

«Τα αγριογούρουνα περνούν ανά κοπάδια από δίπλα μας» τονίζει «χωρίς φόβο. Μόνο που δεν μας λεν καλημέρα. Φέτος μου έφαγαν 10.000 φυτά μπρόκολα, λάχανα και κουνουπίδια. Η καταστροφή είναι μεγάλη και το χειρότερο δεν προλαβαίνω να κάνω δεύτερη σπορά ώστε να είμαι έτοιμος να πουλήσω στην ώρα».

Μόνη του ελπίδα όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας είναι να αρχίσουν οι βροχές ώστε να σταματήσουν να τους ενοχλούν αφού θα δυσκολεύονται να περάσουν τον Έβρο ποταμό που τους φέρνει από την Τουρκία.

Ο ΕΛΓΑ όπως είναι γνωστό δεν καλύπτει τις εν λόγω ζημιές με τους αγρότες να αναζητούν ανώδυνους και πάντα νόμιμους τρόπους προκειμένου να αποζήσουν από τα χωράφια και τις καλλιέργειες τους αγριόχοιρους.

Για παράδειγμα ο κ. Χατζηλούδης αποφάσισε να σπείρει σε χωριό που βρίσκεται σε άλλη κατεύθυνση από το δικό του ώστε να δοκιμάσει αν είναι καλύτερα.

Οι αγρότες όμως της Θεσσαλίας που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα, βρήκαν άλλο τρόπο για να αποθούν τα αγριογούρουνα από τις καλλιέργειες προκειμένου να μην γίνουν δέκτες ζημιών. Πήραν τα ραδιόφωνα από τα σπίτια και τα μετέφεραν από άκρη σε άκρη στις καλλιέργειες για να τις σώσουν από τα αγριογούρουνα που άρχισαν να κατηφορίζουν στα πεδινά προς αναζήτηση τροφής.

Γι αυτό αν τα βράδια προσερχόμενος κάποιος αγρότης στα χωράφια του, για το πότισμα των καλλιεργειών ακούσει μουσική, ας μην παραξενευτεί, μιας και δεν διασκεδάζει κανείς, είναι ο τρόπος αντιμετώπισης που βρήκαν οι αγρότες της Θεσσαλίας και φαίνεται να πιάνει!

Πηγή :https://www.e-evros.gr/Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα