Αρχική iHunt.gr Τεσσερα ελαφια ….ναυαγοι

Τεσσερα ελαφια ….ναυαγοι

από iHunt Team
elafia

Συνήθως οι ιστορίες των ψαράδων και των κυνηγών είναι “ελαφρώς” υπερβολικές και δύσκολα τις πιστεύει κανείς, αλλά αυτός ο συγκεκριμένος τύπος έχει φωτογραφίες που αποδεικνύουν τα λεγόμενα του.

Ο Tom Satre λοιπόν είναι επαγγελματίας ψαράς και με το σκάφος του συνοδεύει ομάδες ψαράδων για ψάρεμα,εκείνη την μέρα λοιπόν ήταν έξω για ψάρεμα οδηγώντας ως συνήθως ένα γκρουπ συναδέρφων του στους καλύτερους ψαρότοπους όταν μια ομάδα 4 ανήλικων μαυρόνουρων ελαφιών έξαφνα εμφανίστηκε στο νερό έχοντας πλώρη κυριολεκτικά για το σκάφος του.

Ο Τοm εξηγεί  “Μόλις τα 4 ζώα πλησίασαν το σκάφος,άρχισαν να κάνουν κύκλους γύρω του κοιτώντας μας κατάματα . Ήταν εμφανές από την αρχή ότι τα καημένα τα ζώα ήταν πολύ εξαντλημένα από την όλη προσπάθεια,οπότε άνοιξα την πίσω χαμηλή πόρτα επιβίβασης στο σκάφος και βοηθήσαμε τα συνήθως ντροπαλά και απολύτως άγρια ζώα να ανέβουν. Όταν επιτέλους τα καταφέραμε,τα 4 ζώα κατέρρευσαν κυριολεκτικά σε μια γωνία τρέμοντας από το κρύο και την κούρασή,ενω εμείς βάλαμε πλώρη για το λιμάνι Taku.

Μόλις λοιπόν φτάσαμε το πρώτο ελάφι που είχαμε τραβήξει από το νερό πήδηξε με άνεση στην προβλήτα,κοίταξε πίσω προς τα εμάς σαν να έλεγε ευχαριστώ και εξαφανίστηκε στο δάσος.Δεν συνέβη το ίδιο όμως και με τα άλλα 2 ,τα οποία χρειάστηκαν αρκετή βοήθεια και παρότρυνση ώστε να αποφασίσουν να εγκαταλείψουν το σκάφος. Όσοι για το τέταρτο μικρότερο και τελευταίο χρειάστηκε κάτι παραπάνω για να βγει,βγήκε κυριολεκτικά σηκωτό (είναι αυτός στην φωτογραφία με το καροτσάκι).

Η κόρη μου Άννα και ο γιος μου Τιμ βοήθησαν και τον τελευταίο μας “επιβάτη” να σταθεί στα πόδια του και να φύγει ασφαλής και αυτός για το δάσος. Δεν ξέρω πόση ώρα κολυμπούσαν στα παγωμένα νερά πριν αναγκαστούν να μας πλησιάσουν ή αν υπήρχαν και άλλα λιγότερο τυχερά που δεν τα κατάφεραν,ελπίζω πως όχι. Η Άννα μου είπε αργότερα ότι η δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει την σημερινή ημέρα,υποψιάζομαι ότι και τα ελάφια θα νιώθουν ακριβώς το ίδιο.”

Απόδοση στα Ελληνικά Αλέξανδρος Παλαιολόγος

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα