Αρχική iHunt.gr Τετρακόσια πτηνά πέθαναν μετά από σύγκρουση με… ουρανοξύστη

Τετρακόσια πτηνά πέθαναν μετά από σύγκρουση με… ουρανοξύστη

από iHunt Team
720_515404_b984ca4eaa-b5115f545ca0b49c

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Οι εργαζόμενοι στον ουρανοξύστη της Αμερικανικής Εθνικής Ασφαλιστικής Εταιρείας στο Τέξας βρέθηκαν μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα πριν από λίγες μέρες: σχεδόν 400 πουλιά συγκρούστηκαν με το κτίριο τη νύχτα και όλα ήταν νεκρά, εκτός από τρία.
Οι θύελλες ήταν έντονες στην περιοχή εκείνο το βράδυ και ο καιρός μπορεί ώθησε τα πουλιά να αναζητήσουν καταφύγιο, θέτοντάς τα σε μια θανάσιμη πορεία σύγκρουσης με τον ουρανοξύστη, ο οποίος φωτίζεται τη νύχτα.
 
Η αντανάκλαση των εξωτερικών φώτων στα παράθυρα αποπροσανατόλισε τα πουλιά τα οποία συγκρούστηκαν μαζικά στην πρόσοψη του ουρανοξύστη.  
 
Οι αρχές εντόπισαν 25 διαφορετικά είδη μεταξύ των νεκρών πουλιών.
 
Τα νεκρά πτηνά θα αποσταλούν στο Πανεπιστήμιο Texas A & M και στο Μουσείο Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα, ενώ τα τρία που επέζησαν μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φροντίδας Άγριας Ζωής του Τέξας στο Χιούστον.  
 
Ο Bruce LePard, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Ασφαλιστικής Εταιρίας που φιλοξενείται στον ουρανοξύστη, σημείωσε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του κτιρίου που υπήρξε ένα τέτοιο περιστατικό: «Θα κάνουμε το κτίριο λιγότερο ελκυστικό για τα μεταναστευτικά πουλιά και θα κλείσουμε τα φώτα για το υπόλοιπο της μεταναστευτικής περιόδου» είπε και πρόσθεσε πως η εταιρεία σκοπεύει να αναλάβει περαιτέρω δράση στην ευαισθητοποίηση ασφαλούς διαβίωσης των πτηνών στην περιοχή. 
 
Πηγή : enikos.gr

SVESTONOF


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα