Αρχική iHunt.gr Το άγαλμα του Σκύλου στη Φωκίωνος Νέγρη

Το άγαλμα του Σκύλου στη Φωκίωνος Νέγρη

από iHunt Team
dog

demobanner

Αν κανείς δεν μένει ή δεν συχνάζει στην περιοχή της Κυψέλης ίσως να μην γνωρίζει, ότι μεταξύ άλλων, ο πεζόδρομος της Φωκίωνος Νέγρη είναι γνωστό μέρος σκύλο-συνάντησης. (Λόγω του ότι υπάρχει μια σχετική άπλα, μαζεύονται πολλοί φιλόζωοι που βγάζουν τα σκυλιά τους βόλτα) . Εκεί, βρίσκεται και το άγαλμα  «Σκύλος» του γλύπτη Ευριπίδη Βαβούρη.Είχε τοποθετήθηκε στο τελευταίο παρτέρι της Φωκίωνος Νέγρη το 1940 χωρίς κάποια ιδιαίτερη αφορμή και έκτοτε έχει αλλάξει σημείο έκθεσης τουλάχιστον τρεις φορές. Ο γλύπτης το δημιούργησε έπειτα από ανάθεση του Δήμου Αθηναίων. Ωστόσο, η συμπάθεια για τους σκύλους που αποπνέει το έργο δεν στερείται βάσης.

«Ο πατέρας μου επέλεγε συχνά να ασχοληθεί με ζώα», αναφέρει η κόρη του καλλιτέχνη, Μαριλένα Βαβούρη, και συνεχίζει: «Για το Σκύλο χρησιμοποίησε ως μοντέλο ένα αληθινό κυνηγετικό. Είχε την ικανότητα να τα βάζει να ποζάρουν».

Πηγή: www.lifo.grPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα