Αρχική iHunt.gr Το κράτος είναι ο μεγάλος εμπρηστής των δασών

Το κράτος είναι ο μεγάλος εμπρηστής των δασών

από iHunt Team
599af3b0cd3a185384760189

 
Όπως κάνουν κάθε χρόνο, οι Οικολόγοι Πράσινοι τα έψαλλαν πριν λίγες μέρες στον κ.Φάμελλο για την υπογραφή της ρυθμιστικής, γράφοντας ως συνήθως ένα κάρο ανυπόστατες αράδες ιδεοληπτικής προέλευσης, άσχετες με την πραγματικότητα και την επιστημονική τεκμηρίωση που οφείλουμε να δείχνουμε στα πάντα και όχι μόνο στο κυνήγι.
 
Με την ανάρτηση των Οικολόγων Πράσινων θα ασχοληθούμε στο άμεσο μέλλον για να αναδείξουμε την ανεπάρκεια σε βαθμό γελοιότητας των αντικυνηγετικών επιχειρημάτων τους.
 
Έπεσε όμως στην αντίληψη μας ένα άρθρο από την εφημερίδα documento, με τίτλο “Το κράτος είναι ο μεγάλος εμπρηστής των δασών”, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ αναδεικνύει τις περιβαλλοντικές “ευαισθησίες” του Οικολόγου Πράσινου κ. Τσιρώνη στο μείζον ζήτημα των αυθαιρέτων και των δασικών πυρκαγιών. Αποφασίσαμε να αναδείξουμε το εν λόγω άρθρο, για να ξέρουν οι κυνηγοί και όσοι μας διαβάζουν, με ποιούς ακριβώς έχουν να κάνουνε. 
 
Ο Οικολόγος Πράσινος κ. Τσιρώνης λοιπόν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, όσο ήταν αρμόδιος υπουργός στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, διατήρησε και ενίσχυσε τις ρουσφετολογικές πρακτικές που ευνοούν τα αυθαίρετα και τους εμπρησμούς.
 
Με τις ενέργειές του που κατέπεσαν στο ΣτΕ, επιχείρησε να οριοθετήσει με τη βούλα αυθαίρετους οικισμούς μέσα σε δάση.
 
Αν περνούσε η συγκεκριμένη διάταξη, αφενός μεν θα νομιμοποιούσε τα αυθαίρετα και τις πυρκαγιές σε όσες περιπτώσεις τα δύο αυτά κακά συνδέονται και αφετέρου δε, θα έδινε εκ νέου κίνητρα στους διάφορους εγκληματίες να συνεχίζουν να κατακαίουν τη χώρα μας, με την προοπτική του να χτίσουν κάποιοι στα καμμένα.
 
Για το κυνήγι λοιπόν που δεν προκαλεί καμία επιβάρυνση στο φυσικό περιβάλλον οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι λαλίστατοι ως συνήθως, ανεξάρτητα από το αν έχουν σχέση τα όσα γράφουν με την πραγματικότητα.
 
Για τις δασικές πυρκαγιές και τα αυθαίρετα όμως γαργάρα η δουλειά και απο δω πάνε κι άλλοι.
 
Όπως ακριβώς κάνουν με το χρυσό, όπως κάνουν με τα αιολικά και γενικότερα με κάθε ύποπτη και δυνητικά περιβαλλοντικά επικίνδυνη μεγάλη “επένδυση”.
 
Ενδεικτικά σημειώνουμε πως οι κυνηγοί είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα χρηστών του περιβάλλοντος η οποία μαζι με τους ορειβάτες, τους ερασιτέχνες ψαράδες, τους μανιταροσυλλέκτες κλπ θέλουμε το δάσος να είναι δάσος, τη λίμνη να είναι λίμνη και γενικότερα το φυσικό περιβάλλον να παραμένει ανέπαφο από το κακώς εννοούμενο ανθρώπινο δάκτυλο γιατι διαφορετικά απλά θα χάσουμε τα θηράματα, το κυνήγι και όσα ζούμε μέσα από αυτό.
 
Ευχόμαστε τόσο ο κ. Φάμελλος όσο και οποιοσδήποτε πολιτικός τον διαδεχτεί στο μέλλον, να μπορέσουν να διακρίνουν το δόλο, την εμμονή και την εμπάθεια που αντικαθιστούν την τεκμηρίωση, τα επιστημονικά δεδομένα και την εμπειρία, στις αναφορές των Οικολόγων Πράσινων γύρω από το κυνήγι και φυσικά να μην τις υιοθετήσει.
 
Προς επιβεβαίωση των παραπάνω παραθέτουμε στη συνέχεια το σχετικό απόσπασμα του συγκεκριμένου άρθρου στο οποίο αναφερόμαστε πιο πάνω.
 
“...Είναι χαρακτηριστικό ότι με αφορμή τη σύνταξη των δασικών χαρτών επιχειρήθηκε μια προσπάθεια απεμπλοκής που, ούσα ευθέως αντισυνταγματική, έπεσε στον τοίχο του Ε΄ τμήματος του ΣτΕ και τώρα τον λόγο έχει η Ολομέλεια. Μιλάμε για τις λεγόμενες «οικιστικές πυκνώσεις» εντός των δασών, που σύμφωνα με την πρόβλεψη του τότε αναπληρωτή υπουργού ΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη, εξαιρούνταν από τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών. Πρόβλεψη που κρίθηκε αντισυνταγματική, αφού έτσι θα οριοθετούνταν και με τη βούλα αυθαίρετοι οικισμοί μέσα στα δάση. Οπότε τι γίνεται; Για πόσο ακόμη θα καιγόμαστε; Η απάντηση είναι δυστυχώς μία. Για όσο διαιωνίζεται η ίδια μικροπολιτική της ακινησίας και της απαξίωσης. Γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα βάζει μια πυρκαγιά και πάντα κάποιος που δεν θα έχει κουνήσει το χέρι του όταν μπορούσε και όταν έπρεπε….”
 
Διαβάστε ΕΔΩ όλο το κείμενο….
 
O iHunter
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα