Αρχική iHunt.gr Το Παρίσι… ελευθερώνει αρπακτικά για να εξουδετερώσουν τα περιστέρια!

Το Παρίσι… ελευθερώνει αρπακτικά για να εξουδετερώσουν τα περιστέρια!

από iHunt Team
imagehandler

Ο δήμαρχος του 10ου διαμερίσματος Παρισιού θα βάλει… γεράκια κι αετούς να κυνηγήσουν τα περιστέρια
 
Στο μη περαιτέρω έχουν φτάσει οι τοπικές αρχές του Παρισιού με τα περιστέρια τα οποία εξαπλώνονται στην ιστορική πόλη. Με αφορμή το αισθητικό πρόβλημα αλλά και τους υγειονομικούς κινδύνους που μπορούν να προκαλέσουν τα περιστέρια, ο δήμαρχος του 10ου διαμερίσματος Παρισιού αποφάσισε να δοκιμάσει μια ριζοσπαστική μεθοδο απελευθερώνοντας αρπαχτικά πουλιά στην πόλη προκειμένου να εξαλείψουν τα περιστέρια. Ωστόσο χιλιάδες κάτοικοι του Παρισιού υπέγραψαν ένα αίτημα για την προστασία των περιστεριών της πρωτεύουσας αντιστεκόμενοι στο σχέδιο του δημάρχου.
 
Μάλιστα σχεδόν 20.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που έφτιαξαν οι φανατικοί οπαδοί των περιστεριών υπό την ονομασία «Πρεσβεία των περιστεριών» αλλά και η φιλανθρωπική οργάνωση προστασίας πτηνών Ligue pour la protection des oiseaux.
 
Συγκεκριμένα, ο Ρεμί Φερό, δήμαρχος του 10ου διαμερίσματος αποφάσισε να πάρει δύο γεράκια και τρεις αετούς για να κυνηγήσουν και να τρομάξουν τα πανταχού περιστέρια του Παρισιού από την περιοχή Rue du Buisson Saint-Louis. Τα πουλιά αναμένεται να πιάσουν δουλειά για 10 ημέρες τον Οκτώβριο, με μια επίδειξη των ικανοτήτων τους προγραμματισμένη για το περασμένο Σάββατο, ενώ το κόστος της επιχείρησης υπολογίζεται στα 12.800 ευρώ, σύμφωνα με αξιωματούχους. 
Όπως διαβάζουμε στο website του δημαρχείου του 10ου διαμερίσματος Παρισιού, τα περιστέρια «θέτουν σε πραγματικό κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοψής. Τα περιστέρια συχνά μεταφέρουν ασθένειες όπως τη γρίπη των πτηνών και τον κοκκίτη. Επιπλέον η ασυνήθιστα μεγάλη συγκέντρωση περιστεριών στην περιοχή προκαλεί φθορές σε σπίτια και σε κτίρια με τις κουτσουλιές τους, οι οποίες είναι ιδιαίτερα όξινες. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του δημαρχείου, ελπίζει ότι το σχέδιο θα είναι τελικά επιτυχημένο.
 
Πάντως αξίζει να αναφέρουμε ότι οι φιλόζωοι του Παρισιού έχουν υπερασπιστεί ξανά την πανίδα της πόλης, όταν οι αρχές είχαν κηρύξει τον πόλεμο στους αρουραίους στα τέλη του περασμένου έτους. Τότε είχαν μαζευτεί 17.000 υπογραφές για να «μπει τέλος στη γενοκτονία» των αρουραίων.
 
Πηγή: luben.tv

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα