Αρχική iHunt.gr Το περίφημο μαύρο Φλαμίγκο

Το περίφημο μαύρο Φλαμίγκο

από iHunt Team
28161699_1698759503504083_3066168553829442606_o

demobanner

Το περίφημο μαύρο Φλαμίνγκο το οποίο παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο το 2014 πιθανώς να έχει επιστρέψει! Λέμε πιθανώς γιατί αυτό που θεάθηκε χθες στην Αλυκή στο Μενεού φαίνεται να μην είναι εντελώς κατάμαυρο. Το κεφάλι και ο λαιμός είναι πιο ανοιχτόχρωμα αλλά η μικρή τούφα λευκών φτερών κοντά στην ουρά του πουλιού δεν έχει αλλάξει, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να πρόκειται για το ίδιο άτομο. Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, τότε το μαύρο αυτό Φλαμίνγκο πιθανότατα να είναι το μοναδικό στον κόσμο.
 
 
Παρόλο που δεν πρόκειται για άλλο είδος, το μαύρο χρώμα αυτού του Φλαμίνγκο οφείλεται σε μια γενετική ανωμαλία η οποία λέγεται μελανισμός, και έχει ως αποτέλεσμα το αντίθετο με αυτό του αλφισμού. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως το συγκεκριμένο Φλαμίνγκο παράγει περισσότερη μελανίνη από όση είναι φυσιολογική, και αυτή μετατρέπει το χρώμα των φτερών του σε σκούρο καφέ ή μαύρο.
 
Πηγή : https://birdlifecyprus.org/ ,  Photos by: Ian BloomerPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα