Αρχική iHunt.gr Το Σεπτεμβριο ερχεται το SX4

Το Σεπτεμβριο ερχεται το SX4

από iHunt Team
sx4

demobanner

 Κατέχει τον τίτλο ενός εκ των καθαρόαιμων crossover. Τα χρόνια όμως είχαν αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και η ανάγκη για ολοκληρωτική ανανέωση ήταν επιτακτική. Ο λόγος για το νέο SX4 της Suzuki, η πρεμιέρα του οποίου στη Γενεύη συγκέντρωσε το ενδιαφέρον δημοσιογράφων και κοινού. Στο video μπορείτε να δείτε τους μηχανολόγους και τους σχεδιαστές της Suzuki να αναλύουν το νέο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας.

Όπως πληροφορήθηκε το NewsAuto.gr, το νέο SX4 θα αρχίσει να πωλείται στη χώρα μας το Σεπτέμβριο. Διαθέσιμοι θα είναι και οι δύο κινητήρες, βενζίνης και diesel. Και οι δύο έχουν  χωρητικότητα 1,6 lt. Ο πρώτος συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και ο δεύτερος με 6τάχυτο, ενώ προαιρετικά υπάρχει η δυνατότητα επιλογής και 7τάχυτου κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT).

Θα κυκλοφορήσει τόσο ως προσθιοκίνητο όσο και ως 4×4, φέροντας τη νέα τετρακίνηση της Suzuki και το σύστημα ALLGRIP για ασφαλή συμπεριφορά σε κάθε έδαφος. Ο στόχος της Suzuki για τις εκπομπές ρύπων είναι 125 g/km για τις προσθιοκίνητες εκδόσεις και 136 g/km για τις 4×4 με τον 1.6 βενζίνης, και 110 g/km με κίνηση εμπρός και 115 g/km με τετρακίνηση για τον 1.6 diesel.

Μέσω ενός διακόπτη στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 4 προγράμματα: στο Auto γίνεται εξοικονόμηση καυσίμου και επεμβαίνει αυτόματα η τετρακίνηση όταν διαπιστωθεί απώλεια πρόσφυσης, στο Sport δίνεται έμφαση στη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, στο Snow βελτιώνεται η πρόσφυση σε χιόνι και άλλες γλιστερές επιφάνειες και τέλος η θέση Lock βοηθά το SX4 να ξεπεράσει δύσκολα σημεία, όπως λάσπη και άμμος.Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο έχει μεγαλώσει σε μήκος (4,3 m έναντι 4,13 m) και μεταξόνιο (2,6 m έναντι 2,5 m). Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το κέρδος στο χώρο των αποσκευών, καθώς ο όγκος του ανέβηκε από τα 270 στα 430 lt. Σχεδιαστικά βασίζεται μεν στο πρωτότυπο S-Cross που είδαμε στο Παρίσι τον περασμένο Σεπτέμβριο, διατήρησε όμως τη γενική φιλοσοφία της προηγούμενης γενιάς. Το εσωτερικό είναι σαφώς αναβαθμισμένο, με ποιοτικότερα υλικά και πιο σύγχρονη σχεδίαση.

Δείτε το SX4 στο newsauto.gr

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα