Αρχική iHunt.gr Το ΣτΕ απέρριψε αιτήσεις ακύρωσης του διατάγματος για προστασία του Κυπαρισσιακού κόλπου

Το ΣτΕ απέρριψε αιτήσεις ακύρωσης του διατάγματος για προστασία του Κυπαρισσιακού κόλπου

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε νόμιμο το από 17.9.2018 Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο χαρακτηρίστηκε ο Κυπαρισσιακός κόλπος στη Δυτική Πελοπόννησο ως «περιοχή προστασίας της φύσης» και καθορίστηκαν οι χρήσεις, οι όροι και περιορισμοί δόμησης της έκτασης.

Αναλυτικότερα, στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οι Δήμοι Ζαχάρως, Τριφυλίας και Ανδρίτσαινας, μια ξενοδοχειακή τουριστική εταιρεία, μια ανώνυμη εταιρεία με αντικείμενο την εκμετάλλευση γηπέδων γκολφ και περίπου 180 κάτοικοι των γύρω περιοχών της αποξηραμένης λίμνης Αγουλινίτσας και των εκβολών του Αλφειού ποταμού. Όλοι ζητούσαν να ακυρωθεί το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα.

Το ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Ευστρατίου και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρία Σωτηροπούλου, με τις υπ’ αριθμ. 164-170/2021 αποφάσεις του απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των προσφυγόντων και όλες τις αιτήσεις ακύρωσης που είχαν καταθέσει.

 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα