Αρχική iHunt.gr Τρίκαλα : Ανάστατοι οι αγρότες με τους αγριόχοιρους

Τρίκαλα : Ανάστατοι οι αγρότες με τους αγριόχοιρους

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τη λήψη μέτρων προστασίας των καλλιεργειών από τα αγριογούρουνα ζητά από την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Ανοιξη».

Στο σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

“Μεγάλες ζημιές έως και 100% προκαλούν εδώ και χρόνια τέτοια εποχή όπου οι καλλιέργειες βρίσκονται είτε στο στάδιο της ανάπτυξης είτε στο στάδιο της συγκομιδής, πολυπληθείς ομάδες άγριων-ημιάγριων γουρουνιών.

Πλάϊ στα αντιλαϊκά-αντιαγροτικά μέτρα που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και η ΚΑΠ της Ε.Ε. που πλήττουν το αγροτικό εισόδημα με τις εξευτελιστικές τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, με το υπέρογκο κόστος παραγωγής, και μια σειρά άλλα μέτρα όπως τα κάθε είδους χαράτσια κλπ έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον «δήθεν» ασφαλιστικό οργανισμό του ΕΛΓΑ που τον χρυσοπληρώνουμε, ο οποίος καλύπτει και αποζημιώνει ελάχιστα και όχι όλες τις ζημιές & νόσους όπως τις ζημιές που προκαλούν κάθε χρόνο τα αγριογούρουνα.

Πέρα από κεί έχουμε να αντιμετωπίσουμε την αδιαφορία του κράτους και των κυβερνήσεων που «βλέπουν» τις καλλιέργειές μας να καταστρέφονται και δεν παίρνουν ούτε στο ελάχιστο μέτρα.

Η ΟΑΣ Τρικάλων «η Ανοιξη» και οι αγροτικοί σύλλογοι απαιτούμε εδώ και τώρα από το κράτος και την κυβέρνηση να πάρει μέτρα προστασίας των καλλιεργειών μας από τα αγριογούρουνα αλλά και από άλλες ζημιογόνες αιτίες που δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ.

Να αλλάξει τον αναχρονιστικό οργανισμό του ΕΛΓΑ διασφαλίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει έγκαιρα και δίκαια όλες τις αιτίες ζημιών & νόσων στο 100%.

Να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των πληγέντων αγροτών με έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των βιοποριστικών και άλλων τρεχουσών αναγκών.

Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους να οργανωθούν στους αγροτικούς συλλόγους, να δυναμώσουν την Ομοσπονδία «η Ανοιξη» παλεύοντας να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και μια καλύτερη ζωή στο χωριό.”

Αρχική


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα