Αρχική iHunt.gr Τρια γουρουνόσκυλα τα νέα θύματα των λύκων στην Κάτω Βροντού Δράμας

Τρια γουρουνόσκυλα τα νέα θύματα των λύκων στην Κάτω Βροντού Δράμας

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σε κανονικό σφαγείο κυνηγόσκυλων από λύκους, τείνει να μετατραπεί πλέον και ο νομός Δράμας. ΝΕΟ, ΤΡΙΠΛΟ κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλα σημειώθηκε την Κυριακή 17/10/21 στην Κάτω Βροντού Δράμας, στην τοποθεσία Σίντα σε κυνήγι αγριόχοιρου. Αυτή την φορά το “λαχείο” ξαναέπεσε για ΤΡΙΤΗ φορά στον συνάδερφο Σάββα Χατζηιωάννου να θρηνήσει ακόμα ΤΡΕΙΣ αγαπημένους του τετράποδους συνεργάτες, φίλους και συντρόφους, θύματα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Λίζα 3 χρονών, Γκέκας, την Αστραπή 1.5 χρονών Πόσαβατς και τον Κόκκινο 5 χρονών Γκέκας τα οποία έβγαλε ο Σάββας και η παρέα του για κυνήγι αγριόχοιρου το πρωινό της Κυριακής 17/10/21 στην ευρύτερη περιοχή τής Σίντα στην Κάτω Βροντού μαζί με άλλο 1 σκυλί.

247068247 215751493993725 3017827933294651561 n

Τα 4 σκυλιά είχαν σηκώσει τα γουρούνια, τα οποία είχαν περάσει από τα καρτέρια και ενώ ήταν σε φάση δίωξης, ο Σάββας είδε στο Gps ένα σκυλί να επιστρέφει ( το μοναδικό που γλύτωσε) ενώ τα άλλα 3 φαίνονταν στο Gps ως ακίνητα στα 870 μέτρα μακριά του. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ειδοποίησε την υπόλοιπη ομάδα, ενώ παράλληλα άρχισαν να τρέχουν όλοι προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Φτάνοντας πρώτος στο σημείο, με φρίκη αντίκρισε τα σώματα των τετράποδων φίλων του στην κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφίες.

247085041 1940015822842845 1195756277941354971 n

Ο Σάββας σχολιάζει : “Η Λίζα, η Αστραπή και ο Κόκκινος δεν είναι τα πρώτα σκυλιά που χάνω από λύκους !!! Πέρσι στις 20/05/20, στην τοποθεσία Παλαπαντερέ χάσαμε με τον ίδιο τρόπο άλλη μια σκύλα, την Καταφυτιοτησα ηλικίας 4 ετών, ράτσας πόσαβατς, ενώ στις 14/08/20 στην τοποθεσία Περδικοράχη, οι λύκοι μου έφαγαν την Λίλα ηλικίας 2 ετών, ράτσα βαλκανικός ιχνηλάτης. Από τότε δεν ξαναπατήσαμε σε αυτά τα μέρη, αλλάξαμε περιοχή αλλά να που και πάλι στο ίδιο έργο θεατές !!! Πλέον δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε ή να λύσουμε τα σκυλιά μας να τρέξουν με ασφάλεια γιατί παντού υπάρχουν λύκοι !!! Στο Πέρασμα, στην Μαγούλα, Σίντα, Πλατανόβρυση, Πολυνέρι, Παπαστάλα, Κιρέζντερε, Μπουγάζι, Μενίκιο, Μπόζντα, Τασαβλί, Ξηροπὀταμο, Μετρίδι και σε άλλες, πάρα πολλές περιοχές του νομού μας παντού υπάρχουν λύκοι που τρώνε σκυλιά. Τα μεγαλώνεις από κουτάβια, τα φροντίζεις, τα αγαπάς, ξεκινάς να τα δουλεύεις βλέπεις πώς εξελίσσονται, πώς είναι αυτό που θέλεις αφιερώνεις χρόνο και χρήματα μα δεν σε πειράζει γιατί βλέπεις πως πραγματικά το αξίζουν και με το παραπάνω και μετά έρχεται ο “σπάνιος” λύκος το είδος “υπό εξαφάνιση” και σε μια στιγμή σου τα παίρνει όλα, τα όνειρα, την χαρά, την παρέα σου, τον σύντροφο σου στο κυνήγι και όχι μόνο και όλα αυτά γιατί κάποιοι κύριοι δημόσιοι υπάλληλοι, καλοντυμένοι μέσα στα γραφεία τους δεν κάνουν καλά την δουλειά τους…”

247323118 200465172221055 7430820908615777813 n

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα