Αρχική iHunt.gr Τροχαίο με θύμα λύκο στη Φλώρινα

Τροχαίο με θύμα λύκο στη Φλώρινα

από iHunt Team
87741981_1545836405581564_1790520369044520960_n

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Σε θέμα ημερήσιας διάταξης έχει εξελιχτεί στην χώρα μας ο κατά τα άλλα “σπάνιος” λύκος. 
 
ΝΕΟ τροχαίο με λύκο σημειώθηκε αυτή την φορά σε επαρχιακό δρόμο στα σύνορα της Φλώρινας προς Έδεσσα, 500 μέτρα μετά το χωριό Περαίας.
 
 Το “σπάνιο” αγρίμι, ένας αρσενικός λύκος, εντοπίστηκε γύρω στις 09.00 το πρωί της Πέμπτης 27/02/20 από τον συνάδελφο Μιλτιάδη Ταταρίδη,  ο οποίος μας έστειλε την παρακάτω φωτογραφία και εφιστά την προσοχή στους συναδέρφους που κυνηγάνε στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με τον συνάδερφο επρόκειτο για ένα ιδιαίτερα μεγαλόσωμο αρσενικό ζώο και γενικώς οι εμφανίσεις λύκων είναι τακτικότατες στην ευρύτερη περιοχή, ενώ μερικές φορές δεν διστάζουν να πλησιάσουν και πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Οι δε ζημιές που προκαλούνται σε κτηνοτροφικά ζώα αλλά ιδίως σε κυνηγετικά σκυλιά είναι πολύ μεγάλες !!! Ο ίδιος ο Μιλτιάδης μετράει απώλειες από την “ευεργετική παρουσία” των “σπάνιων” αγριμιών στην ευρύτερη περιοχή αφού του έχουν φάει 3 λαγόσκυλα. Κλείνοντας ο συνάδερφος τόνισε ότι οι Νομοί Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, και Φλώρινας που δραστηριοποιείται κατά την διάρκεια της κυνηγετικής σεζόν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα μετρώντας δεκάδες φαγωμένα κυνηγόσκυλα από τους λύκους. 
 
Αυτό που κάποιος εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί είναι πόσοι λύκοι υπάρχουν άραγε όταν σκοτώνονται τόσοι πολλοί κάθε χρόνο σε τροχαία. Πάντως σίγουρα όχι 700 – 1000 που ισχυρίζονται οι Μ.Κ.Ο που ασχολούνται με τον λύκο.
 
Γιατί όμως συνεχίζουν να επιμένουν να διατυμπανίζουν ότι είναι 700 -1000 οι λύκοι σε όλη την Ελλάδα;;;; ( πρόκειται για νούμερα και αριθμούς που έχουν προκύψει εδώ και πολλά χρόνια και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα που δεν θα τη μάθουμε ποτέ αν δεν γίνει καταμέτρηση των λύκων από ανεξάρτητο και αξιόπιστο οργανισμό).
 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα