Αρχική iHunt.gr Τροχαίο με λύκο στην Καστοριά

Τροχαίο με λύκο στην Καστοριά

από iHunt Team

demobannerΣε ρουτίνα και καθημερινό φαινόμενο τείνουν να εξελιχθούν οι επιθέσεις, εμφανίσεις και τα τροχαία των “σπάνιων” λύκων σε όλη την χώρα.

ΝΕΟ τροχαίο με λυκόπουλο σημειώθηκε αυτή την φορά στον επαρχιακό δρόμο από Καστοριά προς Νεστόριο, πριν την διασταύρωση της Αγίας Άννας.

Το “σπάνιο” αγρίμι, ένα κουτάβι ούτε 2 μηνών, εντοπίστηκε γύρω στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης 08/07/21 από διερχόμενο συνάδελφο, ο οποίος μας έστειλε την παρακάτω φωτογραφία και εφιστά την προσοχή στους συμπολίτες του καθώς τα περιστατικά εμφάνισης λύκων έχουν αυξηθεί σε ιδιαίτερα ανησυχητικό βαθμό στην ευρύτερη περιοχή του Νεστορίου αλλά και σε όλο τον νομό Καστοριάς. Ο ίδιος τονίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι βλέπουν κάτι παρόμοιο, αφού τα τροχαία αλλά και η διέλευση ζωντανών λύκων σε διάφορους δρόμους, διάφορες ώρες της ημέρας είναι σύνηθες φαινόμενο. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση του πληθυσμού τους σε όλη την Καστοριά και φυσικά εξακολουθεί να υπάρχει το δυσάρεστο θέμα με τα κατασπαραγμένα κυνηγόσκυλα παντού σε όλο τον νομό.

Αυτό που κάποιος εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί είναι πόσοι λύκοι υπάρχουν άραγε όταν σκοτώνονται τόσοι πολλοί κάθε χρόνο σε τροχαία. Πάντως όχι 700 – 1000 που ισχυρίζονται οι ΜΚΟ που ασχολούνται με τον λύκο.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.grPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα