Αρχική » Grid with Sidebar » Τρυγονια στη σουβλα

Τρυγονια στη σουβλα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF
 
Υλικά
 
τρυγόνια, όσα έχουμε
κληματόφυλλα αρκετά (φρέσκα ή κονσέρβας)
φέτες μπέικον λεπτές και φαρδιές, όσες και τα τρυγόνια
αλάτι –πιπέρι

 
Για τη μαρινάτα
 
μισό φλιτζάνι του τσαγιού εκλεκτό ελαιόλαδο μισό φλιτζάνι του τσαγιού χυμός λεμονιών 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί ξηρό αρετσίνωτο 2 κουταλιές της σούπας γαλλική μουστάρδα ψιλοκομμένος μαϊντανός αλάτι – πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Ρίχνουμε σε λεκάνη τα υλικά της μαρινάτας και τα ανακατεύουμε καλά, να γίνουν ένα μίγμα. Καψαλίζουμε τα τρυγόνια και τα καθαρίζουμε από τα εντόσθια, κόβουμε το κεφάλι, τις άκρες από τις φτερούγες και τα πόδια τους, τα πλένουμε καλά, τα σκουπίζουμε, τα ρίχνουμε στη λεκάνη με τη μαρινάτα κι αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα, γυρίζοντάς τα κάθε τόσο.
Πλένουμε, στο μεταξύ, καλά και ζεματάμε τα κληματόφυλλα (αν είναι φρέσκα? αν είναι κονσέρβας, τα βράζουμε για 5 λεπτά). Τα στραγγίζουμε και τ’ απλώνουμε πάνω σε καθαρό μέρος.

Βγάζουμε τα τρυγόνια από τη μαρινάτα, τα στραγγίζουμε καλά, τα αλατοπιπερώνουμε, τυλίγουμε το καθένα με 2-3 κληματόφυλλα και μετά με μια φέτα μπέικον, τα δένουμε με σπάγγο, τα περνάμε στη σούβλα (μπούτι με μπούτι) και τα ψήνουμε πάνω από κάρβουνα (ή σε ηλεκτρική ψησταριά) με σιγανή φωτιά στην αρχή, που τη δυναμώνουμε σιγά σιγά, περιβρέχοντάς τα – μ’ ένα κλαράκι θυμαριού – με το υλικό της μαρινάτας τους. (Αν δεν έχουμε κάρβουνα ή ψησταριά τα ψήνουμε στη σχάρα). Τα σερβίρουμε γαρνίροντάς τα με πιλάφι άσπρο.

 
Πηγή: «Ο Αυθεντικός Τσελεμεντές», Νίκου Τσελεμεντέ

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ