Αρχική iHunt.gr Τρωκτικο εναντιον φιδιου…VIDEO

Τρωκτικο εναντιον φιδιου…VIDEO

από iHunt Team
snake1

demobanner

 Μαμά έδιωξε το ερπετό για να προστατεύσει τα μικρά της

Οι κυνόμυες είναι τρωκτικά που μοιάζουν με σκίουρους αλλά οι κραυγές τους θυμίζουν λεπτό γάβγισμα- εξ ου και το όνομα. Απαντώνται στις πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής και μπορούν να αντιληφθούν πιθανούς θηρευτές από μεγάλη απόσταση. 

 

Όταν γίνει κάτι τέτοιο, οι κυνόμυες ειδοποιούν ο ένας τον άλλο για τον επικείμενο κίνδυνο . Έχει βρεθεί πως, χρησιμοποιώντας ένα πολύπλοκο σύστημα επικοινωνίας, οι κυνόμυες παράγουν διαφορετικούς ήχους για να ειδοποιήσουν τους υπόλοιπους για τους διαφορετικούς κινδύνους.  

Η κάμερα της σειράς «Νorth America» του Discovery Channel κατέγραψε τη στιγμή που ένας γενναίος θηλυκός κυνόμυς ειδοποιεί την υπόλοιπη αποικία για την άφιξη ενός επικίνδυνου κροταλία και στη συνέχεια, με κίνδυνο της ζωής του, υψώνει το ανάστημά του (!) και χρησιμοποιώντας τον εαυτό του ως δόλωμα απομακρύνει το φίδι από τη φωλιά του προκειμένου να προστατεύσει τα μικρά που κρύβονται εκεί. 

 

Είναι η μάχη ερπετού κατά τρωκτικού, δηλητηριώδες δάγκωμα κατά αιχμηρών νυχιών και δοντιών. Ο κροταλίας έχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει έναν άνθρωπο 90 κιλών. Αλλά τελικά νικητής δεν είναι άλλος από το… ένστικτο της μάνας. 

 Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο… 

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα