Αρχική iHunt.gr Τρόμος στη Ρωσία: 52 πολικές αρκούδες εισέβαλαν σε χωριό ψάχνοντας για φαγητό

Τρόμος στη Ρωσία: 52 πολικές αρκούδες εισέβαλαν σε χωριό ψάχνοντας για φαγητό

από iHunt Team
2019-02-08t191804z_929573512_rc1eea80b4a0_rtrmadp_3_usa-alaska-oil_1

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Τον τρόμο έχουν σκορπίσει 52 πεινασμένες πολικές αρκούδες που εισέβαλαν σε κατοικήσιμη περιοχή στον Αρκτικό Κύκλο, υποχρεώνοντας το δήμαρχο να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 

SVESTONOF
Οι κάτοικοι αποφεύγουν να βγουν από τα σπίτια τους, αλλά ακόμα και εκεί δεν είναι ασφαλείς μιας και οι αρκούδες μπαίνουν σε σπίτια και δημόσια κτίρια στο απομονωμένο αρχιπέλαγος Νοβάγια Ζεμλίγια όπου ζουν περίπου 3.000 άτομα.
 
Από τον Δεκέμβριο, οι 52 αρκούδες επισκέπτονται τακτικά την περιοχή δείχνοντας επιθετική συμπεριφορά, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν οι κάτοικοι.
 
«Οι κάτοικοι τρέμουν να βγουν από τα σπίτια του και η καθημερινότητα τους έχει γίνε δύσκολη» σχολιάζει εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης, προσθέτοντας: «Οι γονείς ανησυχούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο ή τους παιδικούς σταθμούς».
 
Έχουν καταγραφεί επιθέσεις σε κατοίκους, αλλά και ζημιές σε εγκαταστάσεις, ενώ πάντα μένουν στην περιοχή εντός της κατοικημένης περιοχής 6 με 10 αρκούδες!
 
Παρά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην βλάψουν τις αρκούδες καθώς πρόκειται για είδος προς εξαφάνιση.
 
 
Η Μόσχα απλά απέρριψε αίτημα να θανατωθούν ορισμένες από αυτές, ενώ έστειλε ομάδα ειδικών για να ενημερώσουν τους κατοίκους, αλλά και για να τους υποδείξουν συγκεκριμένα μέτρα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά.
 
Οι αρκούδες έχουν εξοικειωθεί απολύτως με τους ανθρώπους, ενώ δεν ενοχλούνται ούτε και από τις περιπόλους με σκύλους που κάνουν οι αρχές.
 
Σημειώνεται ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει επηρεάσει τις πολικές αρκούδες λόγω των πάγων που λιώνουν αναγκάζοντάς τες να περνούν περισσότερο χρόνο στη στεριά αναζητώντας φαγητό.
 
Πηγή : CNN.GR


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα