Αρχική iHunt.gr Τρόμος στις Σέρρες από αρκούδα που επισκέπτεται μελισσοκυψέλες!

Τρόμος στις Σέρρες από αρκούδα που επισκέπτεται μελισσοκυψέλες!

από iHunt Team

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει οι μελισσοκόμοι στα χωριά Παραπόταμο και Θεοδώρειο, του Δήμου Σιντικής, στις Σέρρες, καθώς τον τελευταίο καιρό μια αρκούσα δεν έχει αφήσει όρθια κυψέλη για κυψέλη!

Μιλώντας στο ράδιο Σιντική και στην εκπομπή «Καλημέρα Σιντική», ο πρόεδρος των χωριών Βασίλης Νικηφόρου επιβεβαίωσε την είδηση για την εμφάνιση αρκούδας στην περιοχή και κάλεσε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί. «Ναι έκανε την εμφάνισή της μια αρκούδα στην περιοχή. Δεν ξέρουμε όμως αν είναι μια ή περισσότερες. Πληροφορήθηκα ότι έχει προκαλέσει ζημιά σε μελισσοκυψέλες. Οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί», ανέφερε ο κ. Νικηφόρου.

kipseles

Οι κάτοικοι των περιοχών είναι ανάστατοι και ιδιαίτερα οι μελισσοκόμοι της περιοχής. Στα τέλη Ιουλίου, αρκούδα είχε εμφανιστεί στην Παλαιά Καστανούσα, μάλιστα τότε ο δήμος Σιντικής είχε εκδώσει και σχετικό δελτίο τύπου αναφέροντας τα εξής:
«Παρακαλούνται οι κάτοικοι κι οι κτηνοτρόφοι των ανωτέρω Κοινοτήτων και της ευρύτερης περιοχής να λάβουν προληπτικά μέτρα όπως παρακάτω: 1. Τοποθέτηση των σκουπιδιών μέσα στους κάδους απορριμμάτων. 2. Αποφυγή ρίψης σκουπιδιών και σφαγείων σε χώρους Κτηνοτροφικών μονάδων και σε κοινόχρηστους χώρους που προσελκύουν την αρκούδα. 3. Συλλογή απορριμμάτων από τους εξωτερικούς χώρους καθώς και ότι άλλο μπορεί να αποτελεί τροφική πηγή για την αρκούδα».

Print Friendly, PDF & Email

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα