Αρχική iHunt.gr Υπό διωγμό οι ψαράδες-εθνοφύλακες στο Δέλτα Έβρου…VIDEO

Υπό διωγμό οι ψαράδες-εθνοφύλακες στο Δέλτα Έβρου…VIDEO

από iHunt Team
47375685_573281433111795_3029115141082841088_n

demobanner

Υπό διωγμό βρίσκονται οι ψαράδες – εθνοφύλακες στο Δέλτα του Έβρου. Το θέμα που είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό και παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις, κυρίως του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου δεν έχει λυθεί, ανέδειξε το κανάλι STAR με τον απεσταλμένο του στην περιοχή Γιάννη Σωτηρόπουλο.
 
Όπως καταγγέλλουν στον απεσταλμένο του αθηναϊκού καναλιού, οι αρχές έχουν βγάλει αυθαίρετες τις καλύβες τους και θέλουν να τις γκρεμίσουν, ενώ τους έχουν επιβάλλει υπέρογκα πρόστιμα. Οι ίδιοι, πάντως, θεωρούν τις καλύβες τους παρατηρητήρια εθνοφυλακής στα ευαίσθητα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο Δημήτρης Μήρτσος είναι ένας απ’ αυτούς. Είναι 30 χρόνια ψαράς στο Δέλτα του Έβρου. Με τη μπλάβα του, όπως λέγεται η ξύλινη ποταμίσια βάρκα, “οργώνει” καθημερινά το υδάτινο σύνορο μας με την Τουρκία προκειμένου να βγάλει ψάρια και να ταίσει την οικογένεια του.
 
Ο Δημήτρης έχει μία από τις 150 καλύβες που έχουν κατασκευαστεί εδώ και δεκαετίες στην όχθη του ποταμού για τις ανάγκες των ψαράδων, που τις έχουν ως προσωρινό κατάλυμα.
 Πηγή : https://www.evros-news.gr

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα