Αρχική iHunt.gr Φάμελλος: Δεν θα Υπάρξει Νέα Παράταση για τους Δασικούς Χάρτες πέραν της 27ης Ιουλίου

Φάμελλος: Δεν θα Υπάρξει Νέα Παράταση για τους Δασικούς Χάρτες πέραν της 27ης Ιουλίου

από iHunt Team
famellos-2-an-ypourgos-04-12-16-1200x900

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Δεν υπάρχει δυνατότητα νέας παράτασης για την ανάρτηση των δασικών χαρτών, πέραν της 27ης Ιουλίου, καθώς απαιτείται να προχωρήσουμε ως χώρα στη μερική κύρωση των αναρτημένων χαρτών, δήλωσε χθες ο αν.ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη συνάντησή του με το νέο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Ιωάννη Σάββα.
 
Παρουσία και των γενικών διευθυντών Περιβάλλοντος και Χωροταξίας και Δασών, συζητήθηκαν τα βασικότερα θέματα που απασχολούν τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, με κύρια την πορεία ανάρτησης των δασικών χαρτών στην Κεντρική Μακεδονία.
 
Ήδη, έχουν ενισχυθεί με προσωπικό οι δασικές υπηρεσίες και τα σημεία υποβολής αντιρρήσεων με δώδεκα νέα στελέχη (8 στο νομό Χαλκιδικής, 3 στο νομό Θεσσαλονίκης και 1 στο νομό Πιερίας), ώστε να μην καθυστερεί η εξυπηρέτηση πολιτών. 
 
Επίσης, προγραμματίζεται η ενίσχυση περαιτέρω με 15 στελέχη σε Κιλκίς, Ημαθία, Πέλλα και Σέρρες και με 10 στελέχη στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.
 
Ανάρτηση χαρτών σε Κιλκίς, Ημαθία και Πέλλα εντός του έτους
 
Παράλληλα με την ανάρτηση των χαρτών προχωρά και η κατάρτιση των χαρτών στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης. 
 
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έργου, οι επόμενες περιοχές που θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες, εντός του 2017, θα είναι στο Κιλκίς, την Ημαθία και την Πέλλα.
 
Ο κ. Φάμελλος ενημέρωσε τις υπηρεσίες ότι δεν υπάρχει δυνατότητα νέας παράτασης, πέραν της 27ης Ιουλίου, καθώς, όπως είπε, απαιτείται να προχωρήσουμε ως χώρα στην μερική κύρωση των αναρτημένων χαρτών. 
 
Στην περίοδο που απομένει και με συνεργασία των υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης θα γίνει διασταύρωση των δηλώσεων καλλιέργειας των αγροτών με αυτά των δασικών χαρτών και εξατομικευμένη ενημέρωση των αγροτών για να αξιοποιήσουν τα εργαλεία που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση για την εξυπηρέτησή τους.
 
https://energia.gr

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα