Αρχική iHunt.gr Φασιανος γεμιστος με καστανα

Φασιανος γεμιστος με καστανα

από iHunt Team
fasianos


 

Η χριστουγεννιάτικη συνταγή που ακολουθεί είναι μια δημιουργία του Κωνσταντίνου Μπακατσέλου. Αντί για φασιανό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάπια, χήνα ή ακόμη και γαλοπούλα.

Υλικά

  • 1 φασιανός (Η συνταγή μπορεί να γίνει και με πάπια ή χήνα)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 15-20 κάστανα βρασμένα
  • 4-5 φέτες μπέικον κομμένο σε κύβους
  • Λίγη φέτα
  • Καπνιστό τυρί
  • 1/2 λεμόνι
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα
  • 2-3 πατάτες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Μαρινάδα

 
Βάζουμε το φασιανό σε μια κατσαρόλα και βάζουμε τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί πλήρως. Ρίχνουμε και ένα ποτήρι του κρασιού ξύδι και τον αφήνουμε για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα βγάζουμε το φασιανό από τη μαρινάδα, ξεπλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Παρασκευή

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ψιλοκόβουμε τα κάστανα και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι. 
 
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι τη φέτα, το καπνιστό τυρί, αλάτι και πιπέρι. Η γέμιση είναι έτοιμη.
 
Τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στον φασιανό και μετά δένουμε με μαγειρικό σπάγκο την κοιλιά του.
 
Τσιγαρίζουμε ελαφρά το φασιανό σε ένα τηγάνι και τον βάζουμε στην άκρη.
 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το χυμό του μισού λεμονιού, τη μουστάρδα και μια κουταλιά της σούπας λάδι. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα με ένα πινελάκι αλείφουμε καλά τον φασιανό.
 
Τοποθετούμε τον φασιανό σε μια γάστρα μαζί με τις πατάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για τουλάχιστον δύο ώρες. Ένα καλό κόκκινο κρασί θα ολοκληρώσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.
 
Καλή σας όρεξη!!!!
 
του Κωνσταντίνου Μπακατσέλου


Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτό το έντυπο συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα