Αρχική iHunt.gr Φασιανος με Jack Daniels

Φασιανος με Jack Daniels

από iHunt Team
Pheasant-Screensaver_1

 

Μια διαφορετική συνταγή για ένα εκλεκτό θήραμα όπως είναι ο φασιανός. Η συνταγή είναι από το greekcook.gr

Υλικά

  • 1 φασιανός
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
  • 1 κουταλιά βούτυρο γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι του Jack Daniels (ή άλλο αλκοολούχο της προτίμηση σας)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φινόκιο (ψιλοκομμένο)
  • 1 πατάτα (βρασμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια)
  • 1 κουταλιά τυρί κρέμα
  • Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καψαλίζετε και καθαρίζετε το φασιανό, αφαιρείτε προσεκτικά τα εντόσθια και τον πλένετε εσωτερικά και εξωτερικά.
  • Αλείφετε εσωτερικά με βούτυρο γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε μέσα του μόνο το συκώτι.
  • Δένετε καλά το φασιανό, τον βάζετε σε μια κατσαρόλα και τον τσιγαρίζετε σε φρέσκο βούτυρο μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις μεριές.
  • Σβήνετε με το Jack Daniels τον ανάβετε (δεν εννοώ να του κάνετε τσαλίμια για να ανάψει, φλαμπέ εννοώ) και όταν η φλόγα σβήσει προσθέτετε το μαϊντανό, φινόκιο και ανάλογο νερό ώστε να μαγειρευτεί χωρίς να αρπάξει.
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει και να μείνει με την σάλτσα του.
  • Αφού σιγουρευτείτε ότι έχει ψηθεί, ανοίγετε τον φασιανό, βγάζετε το συκώτι, το ψιλοκόβετε και το τηγανίζετε ελαφρά σε λίγο φρέσκο βούτυρο μαζί με την πατάτα.
  • Προσθέτετε μια κουταλιά τυρί κρέμα, αφήνετε να δέσει και σερβίρετε το φασιανό στο κέντρο ενός πιάτου απλώνοντας γύρω-γύρω το συκώτι με την πατάτα.
  • Τέλος, περιχύνετε με την σάλτσα, πασπαλίζετε με μαϊντανό και πιπέρι και σερβίρετε.

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτό το έντυπο συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα