Αρχική iHunt.gr Φθιώτιδα : Στο έλεος των αγριογούρουνων καλλιέργειες και εισοδήματα…VIDEO

Φθιώτιδα : Στο έλεος των αγριογούρουνων καλλιέργειες και εισοδήματα…VIDEO

από iHunt Team
image_2

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Σπαρτά καταστραμμένα, καλλιέργειες μισοχαλασμένες, ζημιές ακόμη και σε δέντρα ή κήπους, ήταν η αποκαρδιωτική εικόνα που συναντήσαμε στην Κοινότητα Άγναντη του Δήμου Καμένων Βούρλων, λίγες ημέρες πριν θερίσουν τα στάρια τους.
 
Όταν περιέγραψε στο Lamiareport.gr την κατάσταση ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Παπασταμάτης δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το μέγεθος του προβλήματος. Όταν πάλι προσπαθώντας να διασκεδάσει τον θυμό του μας έλεγε ότι «η Άγναντη έχει γίνει η Μύκονος των γουρουνιών», δεν μπορούσαμε να συνειδητοποιήσαμε το μέγεθος της απόγνωσης.
 
Τελικά οι εικόνες που καταγράψαμε από κοντά, μας έφεραν στην σκληρή πραγματικότητα. Κοπάδια ολόκληρα αγριογούρουνων (;) κυκλοφορούσαν σε όλα τα χωράφια τρώγοντας ότι μπορούσαν και προξενώντας ζημιές χιλιάδων ευρώ στο ήδη περικομμένο από την ακρίβεια και τους φόρους αγροτικό εισόδημα.
 
Η κραυγή απόγνωσης ξεκινά από το γεγονός ότι το κράτος δεν αναγνωρίζει τις ζημιές από τους αγριόχοιρους (των οποίων ο μεγαλύτερος πλέον πληθυσμός είναι ημιαίμα μη δεσποζόμενα γουρούνια), αλλά και το ότι δεν έχει κάνει τίποτε αποτελεσματικό για να περιορίσει το φαινόμενο της εκτίναξης του πληθυσμού τους.
 
image18
 
Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Παπασταμάτης μιλώντας στην κάμερα του LamiaReportζητεί τουλάχιστον πρόληψη ενόψει της συγκομιδής  των ηλιοτρόπιων. «Κινδυνεύουμε να πάμε φυλακή από τη δουλειά μας», μας λέει και ξεκινάμε μια κουβέντα όπου καταγράφουμε την αγωνία του. Μια αγωνία που δε φαίνεται όμως να πολυαπασχολεί τους ανθρώπους των γραφείων…
 
image 114
 
Θα προσθέσουμε ότι στις 3 Ιουλίου δημοσιεύθηκε απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για ενέργειες του Δασαρχείου Λαμίας με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους ευθύνης του για τη «Δίωξη ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων» με τη μέθοδο της παγάνας.
 

SVESTONOF
Οι αγρότες της Άγναντης, αν και δεν προβλέπεται ούτε κάτι τέτοιο για την περιοχή τους, υποστηρίζουν ότι οι πληθυσμοί είναι τόσο μεγάλοι που δεν αρκεί η δίωξη τους από το ένα μέρος στο άλλο και πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα.
 
Πηγή: lamiareport.gr


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα