Αρχική iHunt.gr ΦΟΛΕΣ : Ολοκληρώνεται η εκπαίδευση των θηροφυλακών στην Κρήτη

ΦΟΛΕΣ : Ολοκληρώνεται η εκπαίδευση των θηροφυλακών στην Κρήτη

από iHunt Team
dolomata

demobanner

Ολοκληρώνεται η εκπαίδευση των θηροφυλάκων στον χειρισμό των 2 σκύλων, που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για την ανεύρεση δηλητηριασμένων δολωμάτων.
 
Η Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων επικεντρώνεται στην ανεύρεση δηλητηριασμένων δολωμάτων και νεκρών δηλητηριασμένων ζώων με προτεραιότητα στην ύπαιθρο, έπειτα από σχετική ενημέρωση/καταγγελία από ιδιώτες ή και αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίοι θα μπορούν να ενημερώνουν για πιθανά περιστατικά δηλητηρίασης είτε απευθείας στους χειριστές των σκύλων, είτε στα τηλέφωνα της Α’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσου (28210 98147) και του ΠΚ-ΜΦΙΚ (2810 393281), είτε στις αρμόδιες υπηρεσίες (Αστυνομία ή/και Δήμος εάν πρόκειται για αστική περιοχή ή κοντά σε κατοικημένη περιοχή, Αστυνομία/αρμόδια Δασική Υπηρεσία εάν πρόκειται για την ύπαιθρο).
 
Για τις αστικές περιοχές, αυτοψίες θα γίνονται επιλεκτικά και σε συνεννόηση πάντα με το ΜΦΙΚ, την ΑΚΟΚΔ, τους χειριστές και τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς οι συνθήκες στις πόλεις (πολυκοσμία, κίνηση οχημάτων, κίνηση άλλων ζώων, φασαρία κ.λπ.) δυσχεραίνουν την απόδοση των σκύλων.
 
Οι καταγγελίες θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτομερείς (ακριβές σημείο περιστατικού, τύπος χώρου, πιθανά ευρήματα, τηλέφωνα επικοινωνίας με το άτομο που δίνει την πληροφορία κ.α.) και οποιοδήποτε εύρημα δεν θα πρέπει να μετακινείται από την περιοχή, πριν ειδοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και η ΚΟΣ.
 
Στην Κρήτη, την ομάδα απαρτίζουν:
 
Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κ. Σπύρος Νηστικάκης και η Ντάικα, οι οποίοι θα επιχειρούν στην Ανατολική Κρήτη (ΠΕ Ηρακλείου και ΠΕ Λασιθίου). Τηλέφωνο επικοινωνίας για καταγγελία περιστατικού δηλητηρίασης: 6948 512177.
 
Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κ. Γιάννης Γρηγοράκης και η Καρίνα, οι οποίοι θα επιχειρούν στη Δυτική Κρήτη (ΠΕ Χανίων και ΠΕ Ρεθύμνου). Τηλέφωνο επικοινωνίας για καταγγελία περιστατικού δηλητηρίασης: 6948 512153.
 

Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και η Α’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσου, την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 και ώρα 10.00π.μ. στις Αρχάνες.Η συνέντευξη Τύπου σκοπό έχει να παρουσιάσει στο κοινό της Κρήτης την “Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων” που πλέον θα επιχειρεί στο νησί, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίδειξη της ΚΟΣ στη θέση Φουρνί Κάτω Αρχανών (επίδειξη) στις 10.00π.μ. και παρουσίαση-συνέντευξη των επιστημονικών υπεύθυνων και των χειριστών της ΚΟΣ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών-Ρούβα-Γουβών στις Πάνω Αρχάνες στις 11.00π.μ.

 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα