Αρχική » Grid with Sidebar » Φονικός ιός σκοτώνει ένα σκύλο την εβδομάδα στην Μ. Βρετανία

Φονικός ιός σκοτώνει ένα σκύλο την εβδομάδα στην Μ. Βρετανία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ένας μυστηριώδης ιός που τρώει τη σάρκα σκοτώνει ένα σκυλί την εβδομάδα στην Μεγάλη Βρετανία.
 
Τα κουτάβια που έχουν προσβληθεί από το Alabama Rot μπορούν να αναπτύξουν επώδυνες πληγές και νεφρική βλάβη, αλλά κανείς δεν ξέρει τι το προκαλεί και τα σημάδια συχνά παίρνουν πολύ αργά.
 

SVESTONOF
Η αγρότης Γκαρβέλ Ουίλιαμς, ηλικίας 34 ετών, σοκαρίστηκε  όταν ο σκύλος της πέθανε μετά από τη “επίθεση” της νόσου.
 
Είπε ότι οι πρώτες προειδοποιήσεις ήταν όταν ο Fleur έχασε την όρεξή του και έπειτα ανέπτυξε μια μικρή πληγή στο πόδι του και άρχισε να κουτσαίνει. Πέθανε έξι ημέρες αργότερα.
 
 
Η Gabrielle, 34 ετών, δήλωσε: “Τον πήγα στον κτηνίατρο που του έδωσε παυσίπονα και αντιβιοτικά. Αλλά το επόμενο πρωί παρατήρησα πληγές στο στόμα του έτσι αποφάσισα να τον πάω για εξετάσεις αίματος. “
 
Όταν άκουσε ότι ο κτηνίατρος υποπτεύονταν ότι ο σκύλος είχε τη νόσο Alabama Rot, η Γκαμπριέλ κατάλαβε ότι η κατάσταση ήταν σοβαρή.
 
Δυστυχώς, η υγεία του σκύλου επιδεινώθηκε γρήγορα και έπρεπε να του κάνουν ευθανασία.
 
Η ασθένεια χτυπά κυρίως από το Νοέμβριο έως Μάιο και οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να συνδέεται με λασπώδεις περιπάτους.
 
Κανείς δεν ξέρει τι προκαλεί τι νόσο Alabama Rot, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να συνδεθεί με λασπώδεις περιπάτους 
 
Οι κτηνίατροι προτείνουν σαν μέτρο πρόληψης την απομάκρυνση των σκύλων από πολύ λασπώδεις περιοχές. Επίσης οι ιδιοκτήτες πρέπει να πλένουν καλά τους σκύλους μετά από το κυνήγι ή περιπάτους σε λασπώδης περιοχές.
 
Η τρομακτική ασθένεια εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2012 στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Τι είναι το Alabama Rot;
 
Η καταστροφική αυτή αρρώστεια, επίσημα ονομάζεται CRGV, μπορεί να οδηγήσει στη σήψη του σκύλου.
 
Θεωρείται ότι προήλθε στην Αμερική μεταξύ των λαγωνικών στη δεκαετία του 1980, αλλά κρούσματα στο  Ηνωμένου Βασιλείου έχουν αναφερθεί μόνο τα τελευταία έξι χρόνια.
 
Η ασθένεια έχει ως αποτέλεσμα νεφρική ανεπάρκεια, απώλεια της όρεξης, κόπωση και έμετο – αλλά μπορεί να διαγνωσθεί μόνο μετά το θάνατο.
 
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δερματικές αλλοιώσεις, πληγή του δέρματος και νεφρική ανεπάρκεια.
 
Πηγή : https://www.mirror.co.uk – Απόδοση στα Ελληνικά iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ