Αρχική iHunt.gr Φορτιστε το κινητο σας ενω κυνηγατε

Φορτιστε το κινητο σας ενω κυνηγατε

από iHunt Team
nPower-PEG

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Τέλειωσε η μπαταρία στο κινητό σας και είστε ακόμη στο βουνό; Κανένα πρόβλημα. Η εταιρεία nPower, παρουσίασε ένα προϊόν που απευθύνεται κυρίως στους λάτρης της άθλησης και της περιπέτειας, επιτρέποντας τους να φορτίσουν τις συσκευές τους χρησιμοποιώντας μόνο τις κινήσεις του σώματος τους.

Το PEG (από τα αρχικά των λέξεων Personal Energy Generator) υπόσχεται να μετατρέψει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική, επιτρέποντας σας έτσι να φορτίζετε το κινητό σας με τις κινήσεις σας. Όσο περισσότερο κινείστε, ενώ αθλείστε για παράδειγμα, τόσο περισσότερη ενέργεια δίνετε στο κινητό σας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε την συσκευή σε οποιοδήποτε σημείο επάνω σας, στην τσέπη σας ή στον σακίδιο σας. Το PEG περιέχει βάρη, ελατήρια και ένα επαγωγικό πηνίο που αποθηκεύει ενέργεια στην μπαταρία της με κάθε κίνηση σας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα μπορείτε να φορτίσετε το κινητό σας με λίγα λεπτά περπάτημα. Κάθε συσκευή έχει διαφορετική κατανάλωση και απαιτήσεις, ενώ βέβαια η αυξημένης έντασης άσκηση, όπως το jogging ή το τρέξιμο προσφέρει και ταχύτερη φόρτιση.

Σίγουρα με λίγη ώρα άσκησης θα μπορέσετε να φορτίσετε κάποια συσκευή παλαιότερης γενιάς ή έστω με μικρές ενεργειακές απαιτήσεις. Ένα λεπτό χαλαρό περπάτημα για παράδειγμα αντιστοιχεί σε περίπου ένα λεπτό αναπαραγωγής μουσικής σε ένα iPod Nano. Στα smartphones όμως τα πράγματα αλλάζουν και μάλλον θα πρέπει να ιδρώσετε αρκετά. Προκειμένου η συσκευή να παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για ένα μόλις λεπτό ομιλίας σε ένα iPhone, θα πρέπει να περπατάτε για 26 λεπτά.

Το κόστος της συσκευής είναι 199 δολάρια. Για περισσότερες πληροφορίες στο http://www.npowerpeg.com

 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα