Αρχική iHunt.gr Φυλαξη νησων Στροφαδες

Φυλαξη νησων Στροφαδες

από iHunt Team
strofadia

demobanner

 Η Γ’ Κυνηγετική Ομοσμπονδία Πελοποννήσου έστειλε το ακόλουθο δελτίο τύπου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κο Ευάγγελο Λιβιεράτο, τον  Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κο Σταύρο Καλαφάτη, τον Γενικό Γραμματέα της Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι. κο Εμμανουήλ Αγγέλακα, τον Γενικό Δ/ντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι. κο Αντώνιο Κανταρτζόπουλο, τον  Δ/ντή Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι. κο Νικόλαο Μπακουλόπουλο, Κ.Σ.Ε. , Μ.Μ.Ε.

” Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου τα τελευταία 12 χρόνια και ύστερα από επίκληση της Μητρόπολης Ζακύνθου πραγματοποιεί την φύλαξη της εαρινής μετανάστευσης των πτηνών στις Νήσους Στροφάδες με εναλλασσόμενα γκρουπ Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων που προέρχονται από όλη την Πελοπόννησο, αποκλειστικά με δικές της δαπάνες που προέρχονται από τις συνδρομές των κυνηγών.

Η επιχείρηση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Πελοποννήσου έχει γίνει πλέον θεσμός και έχει αποκομίσει τα εύσημα τόσο από τους φορείς της περιοχής και διάφορες Μ.Κ.Ο. όσο και από τα όργανα της πολιτείας όπως το λιμενικό το οποίο συνδράμει την αποστολή για την μετάβαση των Θηροφυλάκων στις Νήσους Στροφάδες.

Είναι γεγονός ότι οι Νήσοι Στροφάδες αποτελούν ένα σημαντικό σημείο της χερσαίας μετάβασης των αποδημητικών πτηνών κατά την εαρινή τους μετανάστευση και ως εκ τούτου θα πρέπει με κάθε τρόπο να εξασφαλίζεται η ασφάλεια της παραμονής ή της διαδρομής τους από τις Νήσους. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου αναλαμβάνοντας την ασφάλεια του ταξιδιού τους αποδεικνύει έμπρακτα ότι οι κυνηγετικές οργανώσεις συμβάλλουν καθοριστικά στην προστασία της άγριας πανίδας και εν γένει του φυσικού περιβάλλοντος, τηρώντας τα όσα οι Νόμοι προβλέπουν και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον σύγχρονο διαχειριστικό ρόλο που οι κυνηγοί σήμερα επιτελούν.

Σας ενημερώνουμε ότι έληξε και φέτος την Τρίτη 18 Μαΐου 2013 με απόλυτη επιτυχία η επιχείρηση της φύλαξης της εαρινής μετανάστευσης των πτηνών στις Νήσους Στροφάδες η οποία διήρκησε συνολικά σαράντα (40) ημέρες και στην οποία συμμετείχαν 14 Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος την αποστολή συνέδραμαν κάποιες ημέρες και δασοφύλακες του Δασαρχείου Ζακύνθου.Η εξειδικευμένη γνώση που διαθέτουν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου για την προστασία της άγριας πανίδας από φαινόμενα λαθροθηρίας λειτούργησε αποτρεπτικά για τους όποιους ενδεχομένως επίδοξους λαθροθήρες θα είχαν σαν στόχο να πλήξουν αυτή την εαρινή αποδημία, ενώ είναι γεγονός ότι κατά την παραμονή και παρουσία τους στις Νήσους Στροφάδες δεν έχει σημειωθεί ούτε ένα φαινόμενο παραβατικότητας.”

 

        – Ο Πρόεδρος –

 Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

  – Ο Γ. Γραμματέας –

      Πλούμπης Ανδρέας

 

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα