Αρχική iHunt.gr Φως στον καρκινο των σκυλων

Φως στον καρκινο των σκυλων

από iHunt Team
dog1

Για πρώτη φορά αυστριακοί επιστήμονες ανέπτυξαν αντισώματα κατάλληλα για αντικαρκινική θεραπεία των σκύλων, πράγμα που, όπως είπαν, θα βοηθήσει σημαντικά τόσο στη διάγνωση, όσο και στη θεραπεία του καρκίνου στα συμπαθή τετράποδα
 
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου και του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, με επικεφαλής τους Γιόζεφ Σίνγκερ και Γιούντιθ Φαζέκας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Molecular Cancer Therapeutics», εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι «οι σκύλοι θα ανεχτούν καλά αυτά τα αντικαρκινικά αντισώματα». Για να επιβεβαιωθεί αυτό, θα γίνουν οι σχετικές κλινικές δοκιμές στο μέλλον.
 
Όπως και στους ανθρώπους, ο καρκίνος στους σκύλους έχει πολύπλοκες αιτίες, όπως το περιβάλλον, την τροφή, τη γενετική προδιάθεση και άλλους παράγοντες. Η ανοσοθεραπεία του καρκίνου στους ανθρώπους είναι ένα σχετικά νέο πεδίο, που αναπτύσσεται εδώ και περίπου 20 χρόνια.
 
Η μέθοδος δουλεύει καθώς το αντίσωμα στέλνει ένα σήμα στο εσωτερικό του καρκινικού κυττάρου και έτσι πυροδοτεί τον θάνατό του. Επίσης, μέσω ενός δεύτερου μηχανισμού, το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς καταστρέφει τον όγκο πιο αποτελεσματικά.
 
Τα πρώτα πειράματα στο εργαστήριο με καρκινικά κύτταρα από σκύλους υπήρξαν πολύ ενθαρρυντικά. Η Κτηνιατρική του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης θα είναι το πρώτο κέντρο στον κόσμο που θα προσφέρει σύγχρονη ανασολογική διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου σε σκύλους. Όπως και στους ανθρώπους, η ανοσοθεραπεία του καρκίνου αναμένεται να εφαρμόζεται σε συνδυασμό με τις πιο παραδοσιακές μεθόδους της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας.
 
Πηγή : newsbeast.gr

Print Friendly, PDF & Email

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα