Αρχική iHunt.gr Φόλες σε κυνηγόσκυλα σε περιοχή της Αμαλιάδας

Φόλες σε κυνηγόσκυλα σε περιοχή της Αμαλιάδας

από iHunt Team
1-91

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Σήμερα Σάββατο το πρωί 19/01 ο συνάδελφος κυνηγός και μέλος του συλλόγου μας Γρηγόρης Παπαδάτος, έκανε μια εξόρμηση για κυνήγι στην περιοχή του δάσους Σαβαλίων μαζί με τα δυο του τα κυνηγόσκυλα. Στην περιοχή “ Γαλήνη”. Δυστυχώς όμως, είχε την ατυχία, τα σκυλιά του να βρουν δυο δηλητηριασμένα δολώματα, τα οποία είχε τοποθετήσει άγνωστος για άγνωστους λόγους.  Τα δολώματα αυτά ήσαν σαρδέλες, εμποτισμένες με κάποια δηλητηριώδη δραστική ουσία. Και τα δυο του τα σκυλιά έφαγαν από ένα τέτοιο δόλωμα, με αποτελεσμα το ένα από αυτά να ξεψυχήσει ενώ το άλλο ευτυχώς την γλύτωσε.
 
Ο κυνηγός, αμέσως ενημέρωσε τον σύλλογό μας, και συγκεκριμένα προσήλθε στα γραφεία του συλλόγου μας όπου εκεί βρισκόταν ο αντιπρόεδρος κ. Μούσχος, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον θηροφύλακα που υπηρετεί στην περιοχή μας για τις περαιτέρω ενέργειες. Ο Θηροφύλακας, επικοινώνησε με τον πρόεδρο κ. Μουσά ο οποίος τον κατηυθυνε για τα περαιτέρω. Μετέβησαν μαζί με τον κυνηγό στο τόπο όπου σημειώθηκε το συμβάν, περισυνέλεξαν κι άλλα 3 τέτοια δηλητηριασμένα δολώματα, ενώ βρέθηκε και ένα δηλητηριασμένο γεράκι.
 
Τα δηλητηριασμένα δολώματα δόθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαλιάδας, για περαιτέρω εξέταση, ενώ κατατέθηκε και μύνηση κατά αγνώστου, ενώ ζητήθηκαν από τη πλευρά του προέδρου εκ μέρους του συναδέλφου κυνηγού, όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου ο συνάδελφος να αποζημιωθεί για τον σκύλο του.  Ελπίζουμε να είναι και το τελευταίο κρούσμα δηλητηρίασης κυνηγόσκυλου, γιατί δυστυχώς αυτή η “μάστιγα” των δηλητηριάσεων κυνηγόσκυλων είτε γίνεται ηθελημένα είτε όχι, από αγνώστους και για διάφορους λόγους, είναι κάτι το οποίο ανησυχεί και προβληματίζει όλους τους συναδέλφους, που βγαίνουμε για κυνήγι κάθε φορά έχοντας τον φόβο, για το ποιος θα είναι ο επόμενος που θα του συμβεί κάτι το τόσο φριχτό. Σίγουρα καταδικάζουμε ένα τέτοιο περιστατικό.  Ενώ εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους κυνηγούς, να αποφύγουν τις επόμενες ημέρες να επισκεφθούν για κυνήγι την συγκεκριμένη περιοχή.
 
Για το Δ.Σ του ΚΣ Αμαλιάδας
Ο Πρόεδρος Κώστας Μουσάς
Ο Γεν. Γραμματέας Δημ. Γούβης

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα