Αρχική iHunt.gr Χαρδαλιάς : Ας κάνουν λίγο υπομονή οι κυνηγοί , και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα το δούμε

Χαρδαλιάς : Ας κάνουν λίγο υπομονή οι κυνηγοί , και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα το δούμε

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απάντησε στον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος ζήτησε να ενταχθούν οι δύο δραστηριότητες στους κωδικούς ατομικής άθλησης
Το απαγορευτικό στο κυνήγι και στο ερασιτεχνικό ψάρεμα επισήμανε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στην Βουλή τονίζοντας πως είναι αδιανόητο να επιτραπεί η μετακίνηση σε 170.000 κυνηγούς και ψαράδες όταν 10 εκατ. Έλληνες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος ζήτησε να ενταχθούν οι δύο δραστηριότητες στους κωδικούς ατομικής άθλησης, ανέφερε: «Με έκπληξη είδα την ερώτηση. Υπάρχουν δέκα εκατομμύρια πολίτες κάτω από τις δύσκολες συνθήκες ενός αόρατου εχθρού είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μικρές ή μεγάλες υποχωρήσεις ακόμα και στα χόμπι ή στην ψυχαγωγία τους. Και καλείται η εθνική αντιπροσωπεία να αναδείξει το αυτονόητο. Σας παρακαλώ να μην ευτελίζουμε τη συζήτηση. Γιατί ακούω και κάτι επιχειρήματα αν κολλάει από την μπεκάτσα ή από τον αγριόχοιρο».

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να σταματήσουν να αντιληφθούν την συγκυρία κατά την οποία η χώρα μετρά 22.116 ενεργά κρούσματα και 25.247 στενές επαφές κρουσμάτων απομονωμένες στα σπίτια τους. Υποστήριξε μάλιστα ότι το 65% της βάσης των κυνηγετικών συλλόγων είναι στη Μακεδονία και στη Θράκη , εκεί ακριβώς όπου υπάρχει τεράστια έξαρση της πανδημίας με δείκτες ρεκόρ. «Το 60% των θετικών είναι εκεί. Και ζητούν να αλλάξει απόφαση η επιτροπή επιδημιολόγων , η οποία ομόφωνα απέρριψε το αίτημα. Δεν γίνεται δέκα εκατομμύρια να είναι σε απομόνωση και οι φίλοι κυνηγοί απλώς να μετακινούνται όπου θέλουν. Είναι λάθος μήνυμα. Είναι επίσημη θέση του ΚΙΝΑΛ να ενταχθεί το κυνήγι και το ψάρεμα στις μετακινήσεις και να μπορούν να μετακινούνται με έξτρα sms;» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Απαντώντας ο κ. Κεγκέρογλου αντέστρεψε τα πυρά καταθέτοντας παρόμοια ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Γιόγιακα με τον κ. Χαρδαλιά πάντως να επιμένει ότι δεν γίνεται να υπάρχει ένας αστυνομικός πίσω από κάθε κυνηγό να τον ελέγχει. «Θα κάνουμε όλοι υπομονή. Και οι κυνηγοί και οι ψαράδες. Και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα το δούμε» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ


Σχετικά Άρθρα

9 σχόλια

Γιάννης 13 Νοεμβρίου, 2020 - 16:41

Καριολη χαρδαλια πια 10 εκατομμύρια κάνουν υπομονή. Ολος ο κόσμος ξαφνικά το έριξε στο ποδήλατο, στο περπάτημα κ ότι του έρθει.εισαι ανθέλληνας και ρατσιστης με το κυνήγι. Κανείς δεν θα κάνει υπομονή.υπαλληλε κομματόσκυλο

Δημήτρης 13 Νοεμβρίου, 2020 - 16:54

Αρχίζειι σιγά, σιγά και γίνεται πιο συγκαταβατικός… κάτι είναι και αυτό! Πραγματικά η Μακεδονία, η Θράκη και Λάρισα έχουν έντονο πρόβλημα
Ας κάνουμε λίγο υπομονή, γιατί ΤΏΡΑ δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα! Προέχει να είμαστε όλοι μία φωνή και μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις.
Οι μεγάλοι χαμένοι ,αν μας επιτρέψουν την μετακίνηση θα είναι οι κυνηγοί της Αττικής με τα ελάχιστα κυνηγοτοπια και τους περισσότερους κυνηγούς. Στην ανομβρία όμως καλό καυτό χαλάζι. Οφείλω μια προσωπική συγνώμη για την έντονη κριτική που έκανα στον πρόεδρο μας γιατί εκ των υστέρων φάνηκε ότι είχε πέσει επάνω σε τοίχο! Από εδώ και πέρα … περιμένουμε και αναλόγως θα πράξουμε.
Κουράγιο συνάδελφοι, γιατί λίγο πολύ όλοι πονάμε, (μαζί και τα κυνηγόσκυλα μας), για αυτό που μας βρήκε!!
Βγάζοντας τους σκύλους βόλτα σε ένα κοντινό δασύλλιο και βλέποντας τα λίγα ντουσκα που, υπάρχουν
να παίρνουν τα χρώματα του φθινοπώρου ,η μελαγχολία πιάνει κόκκινο!!!

Επαρχιωτης 13 Νοεμβρίου, 2020 - 17:32

Θα ρθει ο καιρός Βαρβάρα μου τ αμπέλι να ρημάξει

Σταύρος 13 Νοεμβρίου, 2020 - 17:57

Άνοιξε το κυνήγι όχι τώρα αλλά ΤΩΡΑ…. Αμέσως κ κοψε το υφακι χαρδαλια. Αρκετά μας τα έχεις κάνει

Γιώργος 13 Νοεμβρίου, 2020 - 18:02

Αν δεν περάσουμε σε πράξεις δεν καταλαβαίνει κανένας τους….σε λίγο ο Χαρδαλιάς θα βγαίνει με τον τηλεβόα και θα φωνάζει (αχτουν αχτουν) διώξτε όλους τους θυροφυλακες που τους πληρώνουμε πάρτε τα αυτοκίνητα πίσω και να τα πληρώσει ο Χαρδαλιάς και η κυβέρνηση την προστασία της πανίδας.

Γιώργος 13 Νοεμβρίου, 2020 - 18:03

Αν δεν περάσουμε σε πράξεις δεν καταλαβαίνει κανένας τους….σε λίγο ο Χαρδαλιάς θα βγαίνει με τον τηλεβόα και θα φωνάζει (αχτουν αχτουν) διώξτε όλους τους θυροφυλακες που τους πληρώνουμε πάρτε τα αυτοκίνητα πίσω και να τα πληρώσει ο Χαρδαλιάς και η κυβέρνηση…. την προστασία της πανίδας.

Νίκος 15 Νοεμβρίου, 2020 - 13:16

Η αποψή μου ως υγειονομικός ( ειδικευμένος στην Δημόσια Υγεία) και κυνηγός είναι: Οτι ναι είναι σαφώς το θέμα της υγείας λόγω πανδημίας και πολύ υπαρκτού προβλήματος υπάρχει ο ιός και χρειάζετε πολύ προσοχή και απόλυτη τήρηση των μέτρων. Ομως υπάρχουν εναλαεκτικές όπως: Μετακίνηση στον κυνηγότοπο καθε κυνηγός ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ με τα πόδια αν μπορεί ή το αυτοκίνητο οχι συναθρίσεις κυνηγών σε ομάδες, αλλα προβλεπόμενη απoσταση. Γίνετε αλλά πρέπει να τηρηθεί και απο εμάς υπέυθυνα , θα το κάναμε όλοι, αυτό είναι το μεγάλο θέμα που εμένα προβληματίζει. Απο την αλλη βλέπω αδιαλαξία του αρμοδίου υφυπουργού και αυτό με προβληματίζει.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 15 Δεκεμβρίου, 2020 - 02:31

15 Δεκεμβρίου 2020….ΨΕΥΤΕΣ. ΌΤΑΝ ΈΡΘΕΙ Η ΏΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΘΑ ΜΕΤΡΗΘΟΎΜΕ.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 15 Δεκεμβρίου, 2020 - 11:30

ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΙ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ…@

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα