Αρχική iHunt.gr Χηνες..κατερριψαν ελικοπτερο

Χηνες..κατερριψαν ελικοπτερο

από iHunt Team
HH-60_Pave_Hawk

demobanner

Ένα σμήνος από χήνες προκάλεσε εντός τριών δευτερολέπτων τη συντριβή ελικοπτέρου έρευνας και διάσωσης μάχης, HH-60 Pave Hawk, της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF), το οποίο είχε συντριβεί στις 7 Ιανουαρίου στη Νότια Αγγλία, με αποτέλεσμα τον θάνατο Αμερικανών αξιωματικών.
 
Το ελικόπτερο συμμετείχε σε νυχτερινή εκπαιδευτική επιχείρηση διάσωσης πιλότου μαχητικού που είχε εγκαταλείψει το αεροσκάφος του. Αυτό είναι το πόρισμα των ειδικών που διερεύνησαν το δυστύχημα, όπως ανακοινώθηκε στη Βρετανία.
 
Καθώς το ελικόπτερο προσέγγιζε, σμήνος από χήνες, προφανώς ενοχλημένο από τον θόρυβο… απογειώθηκε, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρία πτηνά να συντριβούν στο τζάμι από το οποίο βλέπουν στον εξωτερικό χώρο οι πιλότοι, περνώντας στο εσωτερικό (!) και αφήνοντας αναίσθητους κυβερνήτη και συγκυβερνήτη, καθώς επίσης και τον πυροβολητή.
 
Το ελικόπτερο ανήκε στην 56η Μοίρα Διάσωσης της 48ης Πτέρυγας Μάχης (56th Rescue Squadron, 48th Fighter Wing), γνωστή ως «Μοίρα Αγάλματος της Ελευθερίας» (Statue of Liberty Wing).
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα