
Κατά τις 06.30 λοιπόν το πρωί και ενώ έφτανε στην περιοχή που είχε επιλέξει ( περιοχή του λιγνιτωρυχείου Αμύνταιου ή αλλιώς «κεραμοποιία» ) για τρέξιμο και ξεμούδιασμα των νεαρών του λαγόσκυλων, το μάτι του έπιασε μια κίνηση μέσα στο χωράφι, όχι μακρυά από τον δρόμο.Σταμάτησε το αυτοκίνητο και όντως όπως θα δείτε και εσείς επρόκειτο για μεγαλόσωμο λύκο, ο οποίος δεν έδειχνε και ιδιαίτερα τρομαγμένος από την παρουσία του, αφού όπως έφευγε γύρισε αρκετές φορές για να…. ποζάρει στην κάμερα, ακόμα και όταν βγήκε από το όχημα και του φώναξε.
Σύμφωνα πάντα με τον Χρήστο που είναι γνώστης της περιοχής, ο τόπος έχει πολύ λύκο, βράζει στην κυριολεξία όλος ο νομός και χρόνο με τον χρόνο η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, όχι μόνο στο να βρούνε μια καθαρή και ασφαλή περιοχή για εκπαιδευτικά (αφού ακόμα και οι υποτιθέμενες ζώνες εκγύμνασης είναι γεμάτες από λύκους) αλλά ακόμα και όταν αρχίζει η κυνηγετική περίοδος, τρέμουν για τις ζωές των τετράποδων συντρόφων τους, αφού πλέον δεν ξέρουν αν υπάρχει ακίνδυνη περιοχή !!!
Ο Χρήστος συνεχίζει : ” Πριν δυο μέρες ανάμεσα στα χωριά Βεύη και Κέλλη φάγανε άλλο ένα κυνηγόσκυλο και ο συνάδελφος βρήκε μόνο το πόδι κ ένα κομμάτι από τα πλευρά, αλλά δεν είχε κινητό με κάμερα και δεν τράβηξε φωτογραφίες.
Θα σου πω ακόμα ένα πράγμα για να καταλάβει ο κόσμος που θα μας διαβάσει, το τι γίνεται εδώ. Εγώ είμαι κάτοικος Βεύης και πριν πέσει ο ήλιος τα σκυλιά τα κλειδώνω στην αποθήκη, πέρυσι μου ήρθαν πίσω από κάτι χωράφια στα 50 μέτρα κ τα σκυλιά ούρλιαζαν για βοήθεια, ούτε το λουριά τους δεν θα έβρισκα….”
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr