Αρχική iHunt.gr Ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες

Ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες

από iHunt Team
11-20522307-120317esxes

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο, να μιλά για την ανάγκη μιας κοινής προσπάθειας ώστε να υλοποιηθεί εύρυθμα το έργο των δασικών χαρτών και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκφράζουν ενστάσεις και αντιρρήσεις, το νομοσχέδιο, που τροποποιεί διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, ώστε να ολοκληρωθούν οι δασικοί χάρτες, ψηφίστηκε από την πλειοψηφία.
 
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την αρχή του νομοσχεδίου, υπερψήφισαν ωστόσο ορισμένα άρθρα του και τροπολογίες που εντάχθηκαν σε αυτό.
 
«Η επόμενη μέρα είναι μπροστά στην ελληνική διοίκηση, στην ελληνική Πολιτεία και στο ελληνικό Κοινοβούλιο καθώς απαιτείται πολύ μεγάλη προσπάθεια για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που παρά τις αρχικές αντιδράσεις τώρα έχει υποστήριξη από τον πολιτικό κόσμο και το σύνολο των επιστημονικών ιδρυμάτων», ανέφερε στην τελική τοποθέτησή του ο κ. Φάμελλος. Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της ειδικής αγορήτριας του ΚΚΕ, Διαμάντως Μανωλάκου, διαβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο είναι προσανατολισμένο στον γεωργικό κόσμο και διευκρίνισε ότι μόνο για την γεωργική χρήση επιτρέπονται οι παρεμβάσεις. Όπως παρατήρησε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, ο αγροτικός κόσμος περιμένει τις ρυθμίσεις αυτές, οι οποίες καθυστέρησαν, αλλά τώρα που η δέσμευση της κυβέρνησης για νομοθέτηση του έργου, ξέρουν όλοι σε πιο περιβάλλον κατατίθενται οι αντιρρήσεις και διαμορφώνονται οι δασικοί χάρτες. Όπως ενημέρωσε, εξάλλου, μετά την δημοσίευση του νόμου, θα υπάρξει επαρκής χρόνος πληροφόρησης για όλες τις ρυθμίσεις. Αφού ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι ενσωματώθηκαν προτάσεις των κομμάτων και ακούστηκαν τα προβλήματα, ανακοίνωσε ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέσω της κοινής Διυπουργικής ομάδας έργου, που λειτουργεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
 
«Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε σε μια ισχυρή δράση πληροφόρησης, ήτοι σημαίνει να ενημερώνουμε τον κόσμο ότι οι δασικοί χάρτες αποτελούν βασικό στοιχείο δημοκρατικής λειτουργίας και δίκαιης λειτουργίας της Πολιτείας μας και πρέπει να προχωρήσουμε στην εφαρμογή τους» απηύθυνε πρόσκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
 
(Πηγή :ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα