Αρχική iHunt.gr Ψηφιστηκε η τροποποιηση που επιτρεπει του αγωνες ιχνηλατων

Ψηφιστηκε η τροποποιηση που επιτρεπει του αγωνες ιχνηλατων

από iHunt Team
ihnilatis

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων η τροποποίηση στην παράγραφο 12 του άρθρου 255 του ν.δ. 86/1969 με την οποία επιτρέπεται πλέον η διεξεγωγή αγώνων με ιχνηλάτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν ένα όνειρο πολλών χρόνων που πήρε σάρκα και οστά μετά από την επιμονλη και επιμονή κυρίως του προέδρου του Ομίλου Ελληνικού Ιχνηλάτη κ. Δημήτριου Βαβουράκη. Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε και το αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ κ. Ταγαρά ο οποίος προώθησε την τροπολογία στη Βουλή. 

Εκρεμμεί η δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης για να είναι και τυπικά νόμος του κράτους.

Κατά τα άλλα αποσύρθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά διατάξεις που βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης επειδή επιχειρούσαν μεταβολές στη δασική νομοθεσία. Όπως είπε ο κ. Ταγαράς, οι διατάξεις αποσύρονται γιατί η κυβέρνηση δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να δημιουργούνται προβληματισμοί και ερμηνείες ότι δημιουργούνται κενά στο προστατευτικό πλαίσιο για τα δάση.

 
Ανάμεσα στις διατάξεις, από το επίμαχο άρθρο 12, που απέσυρε ο αναπληρωτής ο υπουργός είναι και αυτή που προέβλεπε ότι περιλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις πολιτιστικού χαρακτήρα στα κτίρια και τις εκμεταλλεύσεις που, ενώ έχουν εγκατασταθεί σε δάση χωρίς την απαιτούμενη άδεια της δασικής υπηρεσίας, δύνανται να συνεχίσουν τη λειτουργία τους για τρία έτη πριν συμμορφωθούν με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία.
 
Με την αλλαγή που επέφερε ο κ. Ταγαράς (σ.σ.: στην αρχική διάταξη) πλέον στις εγκαταστάσεις αυτές θα περιλαμβάνονται μόνο οι ιεροί ναοί.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός επέφερε βελτιωτική τροποποίηση με την οποία διευκρινίζεται ότι στη γεωργική χρήση δεν περιλαμβάνεται κανενός είδους κτίσμα. Επίσης απέσυρε την παράγραφο 3 του άρθρου 12, η οποία προέβλεπε ακύρωση της εντολής αναδάσωσης σε περίπτωση που αυτή κρινόταν μη πραγματοποιήσιμη εντός πενταετίας.
 
Ο κ. Ταγαράς απέσυρε τρεις παραγράφους που αφορούν την αναμόρφωση του δασικού χάρτη μετά την ανάρτησή του, σημειώνοντας πάντως ότι το πρόβλημα θα προκύψει στο μέλλον και τότε η Βουλή θα κληθεί και πάλι να το αντιμετωπίσει.
 
Ειδικά για το ζήτημα της γεωργικής χρήσης σε δασικές εκτάσεις, η διόρθωση έγινε ύστερα από επισημάνσεις πολλών βουλευτών ότι πρέπει να διευκρινισθεί ότι δεν θα υπάρχουν κτίσματα σε δασικές εκτάσεις.
 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα