Αρχική iHunt.gr «Ψυχρή λίμνη» – Το φαινόμενο πίσω από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

«Ψυχρή λίμνη» – Το φαινόμενο πίσω από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

από iHunt Team

demobanner«Ψυχρή λίμνη»: Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» είναι ο λόγος για την κακοκαιρία στην Ελλάδα, τις τελευταίες ημέρες.

«Ψυχρή λίμνη»: Μπόρες, καταιγίδες και έντονη δυσφορία, είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού, εδώ και κάποιες μέρες.

Ο λόγος είναι το φαινόμενο της «Ψυχρής λίμνης». Το οποίο εμφανίστηκε στην Ελλάδα και προκάλεσε έντονα καιρικά φαινόμενα. Δημιουργεί αστάθεια γιατί το συνοδεύουν ψυχρές αέριες μάζες όσο και ατμοσφαιρικές διαταραχές.

Υπεύθυνα είναι τα νεφικά συστήματα που προσέγγισαν την χώρα μας από την γειτονική Ιταλία και από τα βόρεια βορειοδυτικά Βαλκάνια. Είναι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στα ανώτερα τμήματα της ατμόσφαιρας.

Το απόγευμα σημειώνονται οι μεγαλύτερες διαφορές στην θερμοκρασία. Μεταξύ της ανώτερης ατμόσφαιρας και της θερμοκρασίας του εδάφους. Αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου είναι να υπάρχει καιρική αστάθεια.

Από αύριο Πέμπτη (10/06), η αστάθεια θα επηρεάσει και την Αττική. Έτσι αναμένονται νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά και θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές και καταιγίδες. Αρχικά σε περιοχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν στις Σποράδες.

Θα επηρεαστούν μετά το μεσημέρι και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, περιοχές του Βορείου Αιγαίου και ενδεχομένως τα ορεινά της Κρήτης. Οι καταιγίδες είναι πιθανό να είναι ισχυρές και να χαρακτηρίζονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ριπαίους ανέμους και σε ορισμένες περιοχές από χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το Meteo, χθες Τρίτη (08/06) πάνω από 19.000 κεραυνοί έπεσαν στην Ευρώπη από τους οποίους οι 800 στην Ελλάδα.Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα