Αρχική iHunt.gr «Όχι» στην υποχρεωτική στείρωση από κυνηγούς και κυνόφιλους της Χίου…VIDEO

«Όχι» στην υποχρεωτική στείρωση από κυνηγούς και κυνόφιλους της Χίου…VIDEO

από iHunt Team

Κινητοποίηση από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Χίου και τον Κυνοφιλικό Όμιλο Χίου κατά του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων σκύλων και την ποινικοποίηση της ερασιτεχνικής εκτροφής

Την αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων σκύλων και την ποινικοποίηση της ερασιτεχνικής εκτροφής εξέφρασαν το πρωί της Κυριακής μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου και του Κυνοφιλικού Ομίλου Χίου στην Πλατεία Βουνακίου.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου, Ηρακλής Ζοφός, το νομοσχέδιο πρέπει να διορθωθεί και να ξαναγίνει συζήτηση καθώς δεν κλήθηκαν φορείς με άμεση σχέση με το θέμα όπως οι Δήμοι, οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι, οι Συνομοσπονδίες και οι κτηνίατροι δηλώνοντας ότι η κοινωνία δεν αποδέχεται όσα προβλέπονται σε αυτό ενώ κάποιες φυλές σκύλων θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Όσον αφορά την πολύμηνη απαγόρευση που αντιμετώπισε το κυνήγι, ο κ.Ζοφός απέδωσε την κυβερνητική απόφαση σε λάθος πληροφόρηση της κυβέρνησης καθώς «δεν γίνεται να επιτρέπεις την ορειβασία και την πεζοπορία και όχι το κυνήγι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου Χίου, Χρήστος Γεραζούνης, υπογράμμισε ότι σε όλο το νομοσχέδιο υπάρχουν σοβαρά λάθη και τάχθηκε κατά της οριζόντιας στείρωσης που θα οδηγήσει στο να χαθεί η καθαροαιμία και η εργασία προσθέτοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση για τα αδέσποτα.

Αρχική

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα