Αρχική » Grid with Sidebar » Άγνωστοι έριξαν άδειους κάλυκες στα γραφεία του Κ. Σ. Βέροιας

Άγνωστοι έριξαν άδειους κάλυκες στα γραφεία του Κ. Σ. Βέροιας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Τη Δευτέρα 21/3/2016, άγνωστοι έριξαν μία σακούλα με άδειους κάλυκες έξω από την πόρτα του γραφείου του Κυνηγετικού Συλλόγου Βέροιας, στο διάστημα μεταξύ 12.00 και 13.00 όπου το γραφείο έμεινε προσωρινά κλειστό.
 
Στο χώρο αφήσανε και ένα μήνυμα που έγραφε:
 
ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΑΣ.
 
Η ώρα που επέλεξαν οι συγκεκριμένοι άνρθωποι να ρίξουν τους κάλυκες έξω από τα γραφεία μας, δείχνει πως δεν είχαν πρόθεση να προβούν στη συγκεκριμένη πράξη εν κρυπτώ, αλλά είχαν το θάρρος να έρθουν σε ώρα λειτουργίας του γραφείου.
 
Αν ερχόντουσαν λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα θα συναντούσαν τον Πρόεδρο του Συλλόγου, ή τον Επιστημονικό Συνεργάτη της ΚΟΜΑΘ που εδρεύει στον Κ. Σ. Βέροιας, οι οποίοι θα τους παρείχαν τις σχετικές εξηγήσεις.
 
Αφού λοιπόν δεν μπορέσαμε να ενημερώσουμε τους συγκεκριμένους κυρίους σχετικά με τις θέσεις του Συλλόγου επί του θέματος από κοντά, τους ενημερώνουμε τώρα μέσα από την ιστοσελίδα μας, με την ελπίδα να διαβάσουν τα παρακάτω:
 
Το θέμα της μη συλλογής των άδειων καλύκων που ρίχνουν οι κυνηγοί, αλλά και άλλοι πολίτες που χρησιμοποιούν λειόκανα όπλα (δεν απαιτείται η άδεια θήρας για να προμηθευτεί κάποιος λειόκανο όπλο στην Ελλάδα), έχει απασχολήσει στο παρελθόν και συνεχίζει να απασχολεί τη Διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Βέροιας όπως και όλες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις.
 
Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο φαινόμενο αυτό, το οποίο αν μη τι άλλο μας εκθέτει σε οποιονδήποτε επισκέπτη στη φύση και δίνει επιχείρημα σε πολλούς που εναντιώνονται στο κυνήγι για να μας κατηγορήσουν για αδιαφορία και ρύπανση.
 
Η αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία των κυνηγων συλλέγει τους άδειους κάλυκες από τη φύση, ενώ τακτικά και οργανωμένα οι Κυνηγετικές Οργανώσεις έχουν προβεί σε συλλογή καλύκων στη φύση όπως έγινε με το δικό μας Σύλλογο παλιότερα (βλ. φωτογραφία τίτλου). Επίσης με κάθε ευκαιρία ενημερώνουμε τα μέλη μας πως ο σωστός κυνηγός δεν αφήνει ποτέ κάλυκες στο περιβάλλον.
 
Η ρίψη άδειων καλύκων επομένως έξω από τα γραφεία του Συλλόγου, θεωρούμε πως ήταν μία λανθασμένη ενέργεια, ειδικότερα αν λάβουμε υπόψη το γεγονός πως στην πολυκατοικία διαμένουν οικογένειες και υπάρχουν και άλλα γραφεία, στων οποίων τον κοινόχρηστο χώρο ρίχτηκαν οι κάλυκες.
 
Κάθε πολίτης, σε οποιαδήποτε δραστηριότητα και αν εμπλέκεται, φέρει εκείνος και μόνο την ευθύνη των πράξεών του. Κανένας φορέας και καμία συλλογικότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να απολογείται για παράνομες, ανήθικες, ή ενοχλητικές πράξεις στις οποίες μπορούν να προβαίνουν τα μέλη του, εν αγνοία τουλάχιστον του αρμόδιου Δ.Σ.
 
Είναι ευθύνη κάθε κυνηγού να συλλέγει τους κάλυκές του από το βουνό. Και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βέροιας, στηρίζει οποιαδήποτε ενέργεια θα έφερνε καλύτερα αποτελέσματα στο συγκεκριμένο ζήτημα.
 
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν υπάρχει στην Ελλάδα τρόπος ανακύκλωσης των άδειων καλύκων, έτσι ώστε να μπορούμε όχι μόνο να τους συλλέγουμε αλλά και να τους ανακυκλώνουμε. Οι άδειοι κάλυκες, που οι περισσότεροι κυνηγοί περισυλλέγουνε, καταλήγουνε αναπόφευκτα στα σκουπίδια και κατ’ επέκταση σε κάποια χωματερή στο φυσικό περιβάλλον.
 
Καλούμε λοιπόν τους ανθρώπους που άφησαν τους κάλυκες στην πόρτα του γραφείου μας, να έρθουν σε επικοινωνία με το Σύλλογο και να μπορέσουμε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε σχετικά με το θέμα. Εφόσον μας υποδειχτούν περιοχές στις οποίες το φαινόμενο των άδειων καλύκων είναι έντονο, είμαστε πρόθυμοι να πάμε να συλλέξουμε μόνοι μας, ή σε συνεργασία με οποιονδήποτε πολίτη ή φορέα, τους κάλυκες που κάποιοι ασυνείδητοι κυνηγοί αφηνουν στην Ελληνική φύση.
 
Το πρόβλημα της ρύπανσης της Ελληνικής φύσης είναι τεράστιο, και χωρίς καμία διάθεση να υποβαθμίσουμε τις ευθύνες μας, είναι προφανές πως οι άδειοι κάλυκες αποτελούν λεπτομέρεια μπροστά στη ρύπανση της στεριάς, των θαλασσών, των λιμνών, τω ποταμών, του υπεδάφους και του αέρα που δυστυχώς παρατηρείται στη χώρα μας, λόγω έλλειψης ορθής διαχείρισης των απορριμάτων μας θεσμικά, αλλά και λόγω αδιαφορίας των αρμόιων φορέων σε περιπτώσεις που εντοπίζεται ένα πρόβλημα αλλά ποτέ και κανείς από όσους ρυπαίνουν σημαντικά και συστηματικά το περιβάλλον δεν έχει κάτσει στο σκαμνί.
 
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ