Αρχική » Grid with Sidebar » Έναρξη για τρυγόνια στη Θράκη

Έναρξη για τρυγόνια στη Θράκη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η έναρξη στη Θράκη. Για εμάς τους Θρακιώτες ο τόπος μας είναι ένα ευλογημένο κομμάτι γης που βιώνουμε απολαμβάνοντας τη κάθε στιγμή κοντά της ..
 
Η έναρξη μας βρήκε στα γνωστά καρτέρια που επιλέξαμε μετά από αναγνωρίσεις σε όλο το μήκος του νομού Έβρου και Ροδόπης
 
Οι πληροφορίες ήταν αποκαρδιωτικές αλλά ο έμπειρος φίλος μας Γιάννης μας καθησύχαζε καθημερινά λέγοντας ότι θα κάνουμε έναρξη καλύτερη από ποτέ και έτσι έγινε ..
 
Γενικά ήταν μια καλή έναρξη για το σύνολο των συναδέλφων κυνηγών καθώς τα τρυγόνια ήταν αρκετά και διάσπαρτα .
 
 
Η ποικιλία των καλλιεργειών σε όλο το μήκος των νομών μας κατάφερε να δώσει τροφή σε αρκετά πουλιά που σε συνδυασμό με τις αρκετές βροχές των προηγούμενων μηνών έκανε τις εκτάσεις μας τουριστικό προορισμό για αυτό το εκπληκτικά γρήγορο και εκλεκτικό θήραμα.
 
Θηρεύτηκαν πουλιά από όλες τις παρέες που φέτος ήταν αρκετές σε πλήθος αλλά και σε μέλη. Μέρες νωρίτερα επισκέφθηκαν τον τόπο μας παρέες από όλα τα μέρη της Ελλάδας και κατασκήνωσαν δίπλα στα καλλιέργειες ηλίανθου.
 
Πέρασαν όμορφα αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που μοιράστηκαν μαζί μας αλλά και από τις μαρτυρίες τους . Κανείς δεν ήρθε για νούμερο δήλωσαν, ήρθαμε για τη παρέα, για το καλό για το έθιμο για την ομορφιά της φύσης.
 
Ευτυχώς ατυχήματα δε σημειώθηκαν ούτε φυσικά και κρούσματα λαθροθηρίας.
 
Όσοι είχαν στον νου την επιλογή του ορτυκιού απογοητεύτηκαν από τα εκπαιδευτικά των προηγούμενων ημερών και εστίασαν στο τρυγόνι.
 
Τρυγόνια ακόμη υπάρχουν αλλά ακόμη πιο σκόρπια αλλά τα ορτύκια άφαντα .. λίγες είναι οι περιοχές που έχουν κρατήσει τους ντόπιο πληθυσμούς. Αλλά είναι σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις οπότε δεν μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία σεβόμενη τον κόπο των αγροτών της περιοχής μας ..
 
θα περιμένουμε την πρώτη βροχή που είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει εντελώς τη συμπεριφορά των εκλεκτών επισκεπτών μας .. αναμένουμε τα μεγάλα περάσματα τους τις επόμενες ημέρες .. Σας ευχόμαστε καλή έναρξη με ασφάλεια και υγεία …όσο για την παρέα μου στην έναρξη, αναστέναξαν τα καρτέρια με καλύτερο αυτό του Αμέτ έκπληξη ο Λουρής που φάνηκε εκτός των άλλων να είναι δυνατός στα κεφτεδάκια που προκάλεσε χαμό υπερβαίνοντας κατά πολύ το όριο κάρπωσης..
 
του Ανδρέα Κουινέλη για το iHunt.gr
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ