Αρχική » Grid with Sidebar » Αέρας αλλαγής και ανανέωσης στη Γενική Συνέλευση της Γ΄ΚΟΠ

Αέρας αλλαγής και ανανέωσης στη Γενική Συνέλευση της Γ΄ΚΟΠ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Κυνηγετικών Συλλόγων όλης της Πελοποννήσου και των νήσων Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Ιθάκης.
 
Στην εν λόγω κρίσιμη ΓΣ, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και πρόεδροι, οι οποίοι με τις θέσεις τους απέδειξαν ότι τιμούν τη συγκεκριμένη συμμετοχική διαδικασία, δεν την αντιμετωπίζουν ως μία τυπική σύσκεψη, αλλά ως πεδίο έκφρασης και ουσιαστικών προτάσεων, στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά στην παρούσα συγκυρία, μιας και μιλάμε για αλλαγή πλεύσης στην Ομοσπονδία ύστερα από την πολυετή παρουσία κι επιτυχημένη δραστηριότητα του εκλιπόντος τέως προέδρου,   Κωνσταντίνο Μαρκόπουλου. 
 
Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα η παρουσία, λοιπόν, των νέων ανθρώπων του κυνηγίου, οι οποίοι συνθέτουν μία μαγιά ανανέωσης του χώρου. Ιδιαίτερη αναφορά, θα κάνουμε στον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, κύριο Γιάννη Καρβουνιάρη, ο οποίος με τη στάση που τήρησε κατάφερε να κερδίσει τόσο τις εντυπώσεις όσο και την ουσία.
 
 
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πλέον επιτυχημένος (και ιδιαίτερα αγαπητός στην Σπάρτη) πρόεδρος του Κ.Σ.Σπάρτης έθεσε μεταξύ άλλων θέμα τροποποίησης κάποιων άρθρων του κατασταστικού, ενώ στήριξε με θέρμη τις αλλαγές στα ζητήματα που αφορούν τη θήρα του λαγού, της πέρδικας και του αγριόχοιρου.
 
Το έργο του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, τα τελευταία 5 χρόνια αναμφισβήτητα έχει καταφέρει να δομήσει τη λειτουργία του στα σύγχρονα πρότυπα του κυνηγίου και να μη δραστηριοποιείται μόνο ως εκδοτήριο αδειών. Ο διοικητικός επικεφαλής του συλλόγου, Γιάννης Καρβουνιάρης, έχει εφαρμόσει μία νέα φιλοσοφία στην άσκηση της διοίκησης κι έχει καταφέρει να αποδείξει μέσα σε 5 χρόνια ότι στην Ελλάδα της κρίσης επιβάλλεται νέοι και άφθαρτοι άνθρωποι, γεμάτοι όρεξη για προσφορά, να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν όχι μόνο την επιβίωση του κυνηγετικού κλάδου, αλλά και την ανάπτυξή του.
 
Η Σπάρτη αποτελεί τα τελευταία έτη το φωτεινό παράδειγμα, μιας και έκανε την υπέρβαση, επιλέγοντας στον Κυνηγετικό Σύλλογο το Νέο.  Μήπως αυτός ο τρόπος σκέψης αποτελεί και την απάντηση στα σύγχρονα προβλήματα που βιώνουν οι κυνηγετκες οργανώσεις δήμοι,  νομοί, περιφέρειες και εν γένει η χώρα; 
 
Ας διδαχθούμε από τα λάθη μας. Ας ελπίσουμε πρώτοι να έμαθαν από τα λάθη τους τα μέλη του ΔΣ της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοπποννήσου τα οποία τους τελευταίους μήνες ήταν πολλά και οι μήνες που έρχονται θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι για την Ομοσπονδία.
 
Ας ελπίσουμε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων……
 
O iHunter
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ