Αρχική » Grid with Sidebar » Αγριόχοιρος πιασμένος σε θηλιά λαθροθήρα

Αγριόχοιρος πιασμένος σε θηλιά λαθροθήρα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Χυτήρης Απόστολος με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγίου και σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγίου κο Μουρτίκα Θεόδωρο αξιοποιώντας σχετική καταγγελία για παράνομη θήρα αγριόχοιρων με την χρήση θηλιών μετέβηκαν στην περιοχή πλησίον της Ι.Μ. Ταξιαρχών της Τ.Κ. Μελισσίων του Δήμου Αιγιαλείας.
 
 
Φτάνοντας στην περιοχή ο Θηροφύλακας και ο αντιπρόεδρος του ΚΣ Αιγίου βρέθηκαν μπροστά σε ένα μακάβριο και αποκρουστικό θέαμα καθώς αντίκρυσαν σε πρανές δασικού δρόμου στην θέση «Μπονίκι» έναν νεκρό μεγάλο αγριόχοιρο κρεμασμένο από θηλιά στο πίσω αριστερό πόδι του. Δυστυχώς το άτυχο ζώο είχε «σκάσει» στην προσπάθειά του να διαφύγει από την παγίδα η οποία είχε τοποθετηθεί έτσι ώστε το βάρος του να λειτουργήσει εναντίον του. Ο αγριόχοιρος από τον οποίο αναδυόταν έντονη δυσοσμία λόγω της σήψης του θάφτηκε έτσι ώστε να μην αποτελέσει εστία μόλυνσης. Στην δε γύρω περιοχή εντοπίστηκε άλλη μία θηλιά φτιαγμένη από ψιλό σύρμα η οποία ενδεχομένως είχε τοποθετηθεί για την σύλληψη λαγών.
 
Οι θηλιές κατασχέθηκαν και υπεβλήθη η σχετική μήνυση κατ’ αγνώστων όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία περί Θήρας.
 
Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες, ενώ σε καμία περίπτωση δεν δίνουμε δικαίωμα σε κανέναν να εκμεταλλεύεται τον θηραματικό πλούτο του φυσικού μας περιβάλλοντος με τέτοια ασέβεια και ανηθικότητα και ήδη διενεργείται έρευνα για τον ή τους δράστες της παράνομης θήρας από τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα.

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ