Αρχική » Grid with Sidebar » Αγρότης τετ α τετ με λύκο στη Νάουσα…VIDEO

Αγρότης τετ α τετ με λύκο στη Νάουσα…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Μια δυσάρεστη και συνάμα επικίνδυνη έκπληξη περίμενε τον φίλο και συνάδερφο Γιάννη Προφυλλίδη. Την Τρίτη 25/05/21 και γύρω στις 16:30 το μεσημέρι βρέθηκε λίγο έξω από το χωριό Επισκοπή Ναούσης, και πιο συγκεκριμένα στην τοποθεσία Προύνα, στα κτήματα του για αγροτικές εργασίες.

SVESTONOF

Εκεί λοιπόν και ενώ δούλευε, ένιωσε πἰσω του και πολύ κοντά του κάτι να τον παραμονεύει, γυρνώντας από ένστικτο να δει τι είναι, έκπληκτος αντίκρυσε ένα λύκο που δεν έδειχνε τον παραμικρό φόβο και ανησυχία για την παρουσία του ανθρώπου αλλά και του τρακτέρ τόσο κοντά του και ας ήταν η αρχική απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων.

Ο Γιάννης λέει χαρακτηριστικά : ” Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πριν ανοίξω την κάμερα αυτό που είδα, η πρώτη αίσθηση που είχα ήταν ότι μια ήθελε να παίξει και μια να επιτεθεί, οπότε ανέβηκα στο τρακτέρ και άρχισα να τραβάω βίντεο. Όπως θα δείτε του μιλάω, του σφυρίζω και ο λύκος ανταποκρίνεται πλησιάζοντας, ενώ όταν άρχισα εγώ να τον πλησιάζω άρχισε επιτέλους να απομακρύνεται μέχρι που έφυγε τελείως ή τουλάχιστον δεν τον έβλεπα άλλο. Υπάρχει μεγάλη αύξηση του πληθυσμού τους σε όλο τον νομό ενώ παράλληλα γίνονται ζημιές σε κτηνοτροφικά ζώα αλλά και σε κυνηγόσκυλα συναδέρφων.”

Οι συχνότατες πλέον και ολοένα αυξανόμενες εμφανίσεις λύκων αλλά και αρκούδων εντός πολλών και διαφορετικών κατοικημένων περιοχών αλλά ιδίως οι πολύ κοντινές συναντήσεις με ανθρώπους είναι ένα άκρως ανησυχητικό φαινόμενο που τείνει να γίνει επικίνδυνη ρουτίνα και θα έπρεπε ήδη εδώ και χρόνια να είχε προβληματίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η κατάσταση δείχνει να γίνεται πολύ επικίνδυνη πλέον για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά και για τους ηλικιωμένους μιας και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί με ασφάλεια ποια θα είναι η αντίδραση των άγριων ζώων σε περίπτωση που συναντηθούν με ένα παιδάκι η μια ανήμπορη γιαγιά.

Προφανώς κάποιοι (ονόματα δεν λέμε, “οικογένειες” και υπολήψεις δεν θίγουμε) προσπαθούν πολύ σκληρά να μας πείσουν και μαζί να πείσουν και τον ανίδεο κοσμάκη των μεγαλουπόλεων για την περίφημη “σπανιότητα” του λύκου στην χώρα μας.

Ευτυχώς ή δυστυχώς για αυτούς το “σπάνιο”, “απειλούμενο” και κατά τα άλλα “υπό εξαφάνιση” αντικείμενο των μελετών τους συνεχίζει να τους διαψεύδει με τον καλύτερο τρόπο.

Δείτε το βίντεο…

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ