Αρχική » Grid with Sidebar » Αγωνας σε αγριο ορτυκι για τα κουρτσχααρ στην Κωπαιδα

Αγωνας σε αγριο ορτυκι για τα κουρτσχααρ στην Κωπαιδα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Βράδυ ακόμα και τα αυτοκίνητα μαζευόταν στο «90»  μια μικρή στάση για ένα καφέ ένα ραντεβού με φίλους για την τελική κατάληξη στον κυνηγότοπο. Σε ένα τραπέζι η κ. Ζαρωτιάδη η υπεύθυνη του Ομίλου Κουτσχααρ Ελλάδος  συμπλήρωνε τις συμμετοχές για Αγώνα Κυνηγετικών Ικανοτήτων που διοργάνωνε ο Όμιλος στην Κωπαίδα.
Σιγά σιγά μαζευόταν οι συμμετέχοντες, κάτι ο Αύγουστος κάτι ότι ήδη το κυνήγι είχε αρχίσει είχε περιορίσει τις συμμετοχές. Τελικά οι συμμετέχοντες σκύλοι ήταν 13,  11 κουτσχααρ και 2 Ντραχτχααρ. Νύχτα ακόμα ξεκίνησαν τα αυτοκίνητα για τον τόπο που θα διεξαγόταν ο αγώνας , στην Κώπαίδα με θήραμα τα «ιδιαίτερα» ορτύκια της.
 
 
Ενα θήραμα που στον συγκεκριμένο τόπο από την μεγάλη πίεση που δέχεται από τα εκπαιδευτικά έχει αποκτήσει ιδιαίτερες συμπεριφορές. Αυτό τον αγώνα μου έκαναν την τιμή να με καλέσουν να κρίνω ο Όμιλος Κουτσχααρ με την βοήθεια του δόκιμου κριτή εργασίας Σίμου Ζερβα. , Ένα αγώνας σε ανοικτό κυνηγότοπο σε θήραμα και εποχή που επιτρέπεται η Θήρευση του. Έτσι στην ουσία ο αγώνας ήταν ένα πραγματικό κυνήγι, απλά υπήρχε ο περιορισμός του χρόνου ο σεβασμός των κανονισμών. Οι σκύλοι καλούνται να κάνουν σε περιορισμένο χρόνο αυτά που κάνει ένα κυνηγόσκυλο σε πολύ περισσότερο χρόνο. 
 
Όλοι οι σκύλοι ήταν στο επίπεδο του αγώνα. Έδειξαν διάθεση να κυνηγήσουν και κινήθηκαν άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο κοντά στο πρότυπο της φυλής τους. 
 
Τα ορτύκια λιγοστά, αυτό ήταν γνωστό εκ των προτέρων. Έγινε προσπάθεια όλοι οι σκύλοι να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες συνάντησης με το θήραμα. Δίνοντας αρκετό χρόνο και κατάλληλο (κατά την κρίση μας)  τερεν  ώστε να έχουν την δυνατότητα  «ευκαιρίας» μέσα στο τερέν τους. .
 
 
Κάποια ήταν νεαρά σκυλιά τα οποία δεν κατάφεραν λόγω απειρίας να κάνουν κάτι  καλύτερο πέρα από το πάθος για κυνήγι που έδειξαν.  Υπήρξαν 3 επιβεβαιωμένες ευκαιρίες μέσα στο τερεν της οποίες κανένας από τους σκύλους που έτρεχαν εκείνη τη στιγμή δεν κατάφερε να  εκμεταλλευτεί.
 
 
Τα σκυλιά που μας άρεσαν ήταν  τα νεαρά   LAKOPETRA ANI  (κουτσχααρ) του κ. Σκρέκα &   ENGELSKRIGER ARETHA  (Ντραχτχααρ) της κ. Στεφάνου  σκυλιά με όρεξη με ένταση αλλά χωρίς εμπειρία στο ιδιαίτερο αυτό θήραμα, αλλά και με πολύ μέλλον μπροστά τους. Μας άρεσαν επίσης η KORA vom HOLTVOGT  του κ. Σύρακα μια σκύλα που προσπάθησε σε όλη την διάρκεια της διαδρομής  δυστυχώς δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί , ίσως λόγο ζέστης είχε περάσει για τα καλά η ώρα ,  την ευκαιρία που είχε στο τερεν της στο τέλος της διαδρομής της.
 
 
O  PROPHET ELIAS CLYDE  του κ. Κλωντ ΅Ωντρία ,ένας σκύλος με καλό ρυθμό σε όλη την διάρκεια της διαδρομής  σωστά καθοδηγούμενος από τον κυναγωγό του, δυστυχώς δεν είχε ευκαιρία μέσα στο τερεν του, και ο MURPHY του κ. Νικολοπουλου   είχε καλό ρυθμό και έρευνα  έδειχνε ότι ήξερε τα τερτίπια του θηράματος δυστυχώς και αυτός δεν συνάντησε θήραμα.  Στο τέλος σε μια πολύ  ευχάριστη ατμόσφαίρα,  έγινε η ανακοίνωση των πεπραγμένων του αγώνα .
 
 
Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον επόμενο αγώνα που είναι στο Σισχτο στις  19 Οκτωβρίου .
 
του Παντελή Τερζή

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ