Αρχική » Grid with Sidebar » Αγωνες πρακτικου σε αγριο ορτυκι απο τον Ομιλο Ντρααχταρ

Αγωνες πρακτικου σε αγριο ορτυκι απο τον Ομιλο Ντρααχταρ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Αγώνας σε άγριο ορτύκι με διοργανωτή τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΝΤΡΑΤΧΑΑΡ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Αυγούστου στην Κωπαΐδα Α.Κ.Ι. Εννέα Ντράχτααρ μαζί με πέντε Κούρτσχααρ παρουσιάστηκαν στα τερέν της Κωπαΐδας σε έναν αγώνα με «αντίπαλο» τα δύσκολα ντοπιάρικα ορτύκια που είναι ικανά να τρελάνουν και τον πιο έμπειρο σκύλο.
 
Κανένας από τους σκύλους δεν υστέρησε, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην αξιολόγηση του αγώνα ο κριτής Γιώργος Καλαντζής που μαζί με τους δόκιμους κριτές Ηλία Κουτσομανώλη και Νίκο Κολυδάκη έκαναν ό,τι είναι δυνατόν ώστε να πραγματοποιηθεί ένας καλός αγώνας.
 
Το ραντεβού δόθηκε στο ?90? όπου καθορίστηκαν οι συμμετοχές και έγινε η κλήρωση για τη σειρά που θα έχουν οι διαγωνιζόμενοι. Οσοι έτρεξαν πριν τις από 9:30 ήταν τυχεροί γιατί μετά σκύλοι, κυναγωγοί και κριτές είχαν αντίπαλο την αφόρητη ζέστη.
 
Παρόλα αυτά, τα Ντράχτααρ και τα Κούρτσχααρ απέδειξαν πόσο ικανά κυνηγόσκυλα είναι και πόσο καλά μπορούν να αντεπεξέλθουν σε κάθε τερέν και κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες. Τα ορτύκια όμως δεν ήταν πολλά και τελικά μόνο ένας σκύλος κατόρθωσε να μπει στη βαθμολογία. Ο σκύλος ήταν ο ARIS II APO FIRA EVROU με ιδιοκτήτη και κυναγωγό τον κ. Παντελή Τερζή.
 
Ο κ. Τερζής καθοδήγησε υποδειγματικά τον έμπειρο ARI και μετά μια εξαιρετική έρευνα κατάφερε να εντοπίσει και να μπλοκάρει ένα ορτύκι στη μέση του χωραφιού. Κράτησε τη φέρμα και έμεινε ακίνητος στο ξεπέταγμα του θηράματος και δίκαια πήρε τον πόντο και το 1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ.
 
 
Στα τερέν της Κωπαΐδας «αντίπαλοι» τα δύσκολα ντοπιάρικα ορτύκια
 
Ενας άλλος σκύλος που ξεχώρισε παρότι δεν ήταν τυχερός αφού δεν συνάντησε ορτύκι ήταν η ILKE vom VISTONIDA με ιδιοκτήτη τον κ. Βασίλη Κουτρουλάκη και κυναγωγό τον κ. Νίκο Αυγερινό. Η ILKE είναι ένα μεγάλο ταλέντο και έδειξε στον αγώνα μια δυναμική έρευνα, καλή διάρκεια και είχε εξαιρετική καθοδήγηση από τον κ. Αυγερινό.
 
 
Ο πρόεδρος του Ομίλου Ντράχτααρ κ. Ζώτος απονέμει τιμητική πλακέτα στον κριτή Γιώργο Καλαντζή
 
Το τρίτο ντράαχταρ που ξεχώρισε ήταν η DEA vom POSTSCHWAIGE με ιδιοκτήτρια και κυναγωγό την κ. Μάτα Σκούρα. Η DEA έδειξε μεγάλη ποιότητα, είχε μεγάλα λασέ και ο κ. Καλαντζής της έδωσε ένα υπόλοιπο χρόνου, αλλά δε στάθηκε τυχερή.
 
 
Ο νικήτης του αγώνα ARIS II APO FIRA EVROU με τον ιδιοκτήτη και κυναγωγό Παντελή Τερζή.
 
Από τα Κούρτσχααρ ξεχώρισε η PROFET ELIAS DO-RE-MI με ιδιοκτήτη και κυναγωγό τον κ. Κλοντ Οντρια και η KORA VOM HOLTVOGT με ιδιοκτήτη και κυναγωγό τον κ. Αθανάσιο Συράκα.
 
.   
Ο Γιώργος Καλαντζής, ο Νίκος Κολυδάκης και ο Θανάσης Συράκας με την KORA VOM HOLTVOGT. 
 
Ο Ομιλος Ντράαχταρ απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Καλαντζή για τη συμμετοχή του στον αγώνα. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΤΡΑΤΧΑΑΡ παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η φυλή στην Ελλάδα μετά την απαγόρευση του κοψίματος των ουρών κοιτάει μπροστά και προσπαθεί να διοργανώνει αγώνες ώστε η αναπτυχθεί η φυλή. Τ
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΗΣ
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ