Αρχική » Grid with Sidebar » Αγώνας σε άγριο ορτύκι από τον Όμιλο Επανιέλ Μπρετόν

Αγώνας σε άγριο ορτύκι από τον Όμιλο Επανιέλ Μπρετόν

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ο ”ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ” πραγματοποίησε τον αγώνα αυτό, στον νομό ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, στο ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ και ειδικότερα, στον οικισμό της ΠΛΑΤΕΙΑΣ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου. Αυτό που θα μπορούσε να σημειωθεί και να τονισθεί, ιδιαίτερα, είναι η σημαντική μείωση των συμμετοχών, τόσο απο κυναγωγούς, όσο και απο διαγωνιζόμενους σκύλους. Χωρίς φυσικά να αφή-σουμε να περάσει απαρατήρητη και η παρουσία, πρωτοεμφανιζόμενων, νέων σκύλων.Η αλήθεια είναι, πως τα τελευταία χρόνια, υπάρχει, μια δραματική μείωση συμμετεχόντων, τό-σο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγω των έντονα μεγάλων απαιτήσεων των αγώνων.
 
Οι συνθήκες του αγώνα, στο τερέν της 1ης μέρας, ήταν πάρα πολύ δύσκολες, με αφόρη-τη ζέστη και ξηρασία, ενώ, ήταν και ολοφάνερη, η ανυπαρξία θηραμάτων. Ενώ στο τερέν της 2ης, τα πράγματα, ήταν πολύ καλύτερα, υπήρχαν και εντοπίσθηκαν πουλιά, αλλά, η υπερβο-λική ζέστη και η ξηρασία, ”βάλαν το χεράκι τους”, δυσκολεύοντας, τόσο τους κυναγωγούς, όσο και τους μικρούς, τετράποδους φίλους μας…..!!!!!
 
Τα σκυλιά που συμμετείχαν στο διήμερο, αυτό, αγώνα ήταν:
 
1) LORT DE SAINT LONE ιδιοκτήτης & κυναγωγός ο κος ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2) ΤIMOUR ιδιοκτήτης & κυναγωγός ο κος ANΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 3) ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΗΤΑΚΟΣ VENTUS ιδιοκτήτης & κυναγωγός ο κος MHTAKOΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 4) ΤΙΜΙ LE SALTE PECCA ιδιοκτήτης & κυναγωγός ο κος ΜΗΤΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 5) ANDY DE SAINT ATHANASE OUEST DE THESSALONIQUE ιδιοκτήτης & κυναγωγός ο κος TΣΙΦΛΙΚΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ 6) GOUREK DE KERANLOUAN ιδιοκτήτης & κυναγωγός ο κος TΣΙΦΛΙΚΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ 7) STRIMONAS FI ΙΚΑΡΟΣ ιδιοκτήτης & κυναγωγός ο κος ΣΧΟΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 
‘Ολα τα διαγωνιζόμενα σκυλιά του διημέρου, σε σχέση, με τις συνθήκες που επικρατού-σαν, ήταν πολύ καλά έως άριστα…!!!! Στάθηκαν, όμως, άτυχα, γιατί δεν μπόρεσαν πολλά από αυτά, να μπουν στη βαθμολογία, είτε, λόγω της ανυπαρξίας του θηράματος την πρώτη μέρα, είτε, λόγω της νευρικότητας των ορτυκιών, τη δεύτερη. 
 
Νικητής του αγώνα και τις δύο ημέρες, αναδείχτηκε, ένας εξαίρετος αρσενικός και δυναμικός σκύλος, με εξαίρετο καλπασμό, κράτημα κεφαλιού και γραμμή ράχης, ο οποίος, αναζητούσε έντονα το θήραμα. Ο LORT DE SAINT LONE. ‘Ετσι, λοιπόν, την πρώτη μέρα και στο 6ο λεπτό κάνοντας εναν εντοπισμό και μια εκφραστική φέρμα, την οποία, μετέτρεψε σε ακινησία, όταν το θηραμα σηκώθηκε, απέσπασε από τον κριτή κο ΛΙΟΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ την δια-κριση του 1ου ΕΞΑΙΡΕΤΟΥ με CACT,.
 
 
Eνώ στη 2η μέρα απέσπασε από τον κριτή κο ΨΥΧΑΡΗ ΧΡΗΣΤΟ τον τίτλο του 1ου ΕΞΑΙΡΕΤΟΥ με QCN
 
Πολύ καλά στάθηκε, επίσης, στον αγώνα και ο ΤΙMOUR του κου ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ. Ενας σκύλος με τέμπο και διάρκεια, τοποθετημένος σωστά και αναζητώντας το θήραμα καθ’όλη τη διαρκεια του αγωνα.Αλλά πάρα πολύ άτυχος…..!!!!! Διότι, δεν είχε, ούτε, ένα εντοπισμό θηράματος, λόγω μη ύπαρξης ορτυκιών, στο τερέν.
 
Εξαίρετα και τα σκυλιά του κου ΜΗΤΑΚΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ο TIMI LE SALTE PECCA και η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΗΤΑΚΟΣ VENTOUS, με τον πρώτο ιδιαίτερα ατυχο, που ενώ, στάθηκε και αγω-νιστηκε δυνατά μεσα στο τερέν έχοντας και έναν εντοπισμό, παίρνοντας πόντο, στη συνέχεια, ένα νευρικό ορτύκι, που ξεπετάχτηκε, τον έβγαλε, εκτός βαθμολογίας.
 
Άριστος και ο ANDY DE SAINT ATHANASE OUEST DE THESSALONIQUE του κου ΤΣΙΦΛΙΚΙΔΗ ΑΝΕΣΤΗ, Ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του, με την ποιότητα που έδειξε, τον εξαίρετο καλπασμό του, το σωστό κράτημα του κεφαλιού και τη συνεχή αναζήτηση του θηράματος, χαρακτηρίσθηκε απο τον κριτή κο ΨΥΧΑΡΗ, ως ένα ταλέντο, που χρίζει, ιδιαίτερης προσόχης.
 
Θέλουμε να τονίσουμε, επίσης, την εξαιρετικά άψογη εμφανιση και κριτική, του δόκιμου κριτή κου ΜΑΥΡΟΒΙΤΗ ΙΩΑΝΝΗ, ο οποίος μας ‘επεισε, ότι πλέον θα είναι ένας πολύ καλός κριτής, κάτι, που το χρειάζεται και η κυνοφιλία, αλλά, προπάντων, ο όμιλος……!!!!!

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ