Αρχική » Grid with Sidebar » Αθώος ο κυνηγός που σκότωσε τον Σεσίλ: είχε αγοράσει άδεια

Αθώος ο κυνηγός που σκότωσε τον Σεσίλ: είχε αγοράσει άδεια

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Στο κενό έπεσε η προπαγάνδα των “ζώωφιλων” αφού καμία δίωξη δεν θα ασκηθεί στον Αμερικανό οδοντίατρο που σκότωσε τον Ιούλιο το λιοντάρι Σεσίλ, ένα από τα διασημότερα της Ζιμπάμπουε, διότι σύμφωνα με τις αρχές είχε φροντίσει να λάβει νόμιμη άδεια για το «σαφάρι» του και αγνοούσε ότι παραβίαζε τον νόμο.

SVESTONOF
Η υπουργός Περιβάλλοντος της Ζιμπάμπουε, Όπα Μουτσινγκούρι, δήλωσε πως «αποδείχτηκε ότι ο Γουόλτερ Πάλμερ ήρθε στη Ζιμπάμπουε επειδή όλα τα έγγραφά του ήταν εντάξει», και εξακολουθεί να είναι «καλοδεχούμενος στη χώρα, όχι όμως για να κυνηγήσει θηράματα».
 
Σύμφωνα με την Όπα Μουτσινγκούρι, το πρόβλημα ήταν ότι ο ιδιοκτήτης της έκτασης στην οποία έγινε το κυνήγι δεν είχε το δικαίωμα να προτείνει στον Αμερικανό να σκοτώσει ένα λιοντάρι στο κτήμα του.
 
Ο Πάλμερ, που ακολουθούσε τον οδηγό του, αγνοούσε σε ποια περιοχή βρισκόταν όταν σκότωσε, με τόξο και βέλος, τον Σεσίλ. Επίσης, είχε καταβάλει νωρίτερα στις αρχές το ποσό των 55.000 δολαρίων για να του επιτρέψουν να κυνηγήσει.
 
Εξήγησε λοιπόν ότι, καθώς το πρόβλημα είναι «εσωτερικό» της χώρας, δεν θα μπορούσαν να του ασκήσουν δίωξη. «Θα πρέπει να ξαναδούμε την πολιτική μας», κατέληξε η υπουργός.
 
Πλέον, μόνος κατηγορούμενος για τον θάνατο του Σεσίλ, ενός σπάνιου αρσενικού λιονταριού με μαύρη χαίτη, που έφερε ένα κολάρο με το οποίο επιστήμονες παρακολουθούσαν τις μετακινήσεις του, είναι ο οργανωτής του σαφάρι, ο επαγγελματίας κυνηγός Τέο Μπρόνκχορστ.
 
Η δίκη του έχει αναβληθεί για τις 15 Οκτωβρίου. Ο Μπρόνκχορστ, που δηλώνει ότι δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο και ότι ο Αμερικανός πελάτης του είναι «εντελώς αθώος», έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 1.000 δολαρίων.
 
Ο Πάλμερ, πάλι, ζήτησε συγγνώμη για τον θάνατο του Σέσιλ και επέρριψε όλη την ευθύνη στον Μπρόνκχορστ, επειδή «του έκρυψε την αλήθεια».
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ